Ανοιχτή επιστολή του τ. Νομάρχη Κυκλάδων προς τον Πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο | Για την συγκοινωνιακή απομόνωση Ανάφης και άλλων μικρών νησιών

 

Ο τ, Νομάρχης Δ. Μπάιλας

Νέα παρέμβαση έκανε σήμερα 23/2 ο τ. Νομάρχης Δ. Μπάιλας με αφορμή την κραυγή απελπισίας του δημάρχου Ανάφης που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα και που αφορούσε την συγκοινωνιακή απομόνωση των μικρών νησιών των Κυκλάδων.
Ο Δ. Μπάιλας δημοσιοποίησε επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό, μέσα στην οποία υπαινίσσεται και ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες τόσο στο Κράτος, όσο και σε παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Κε Πρωθυπουργέ,
Παίρνοντας αφορμή από την επιστολή διαμαρτυρίας, που αποτελεί κραυγή αγωνίας του Δημάρχου  της ΑΝΑΦΗΣ, της «ΕΣΧΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός και συμβιβασμένος. Δεν έχω βέβαια καμία ιδιότητα και καμία δυνατότητα να βοηθήσω παρεμβαίνοντας, αφού όλες οι υπηρεσίες και τα Υπουργεία λες και είναι «μιλημένα» ουδεμία πληροφορία μου παρέχουν. Όμως, έχω την δυνατότητα δια μέσω των ΜΜΕ να διαμαρτυρηθώ έντονα, όχι μόνο μαζί με τον Δήμαρχο και τους Αναφιώτες, αλλά και όλους τους κατοίκους των νησιών της «ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ», και να επισημάνω σε όλους τους υπεύθυνους ότι μπορεί η Ηρακλειά, η Σχοινούσα, το Κουφονήσι, η Δονούσα,η Αμοργός,η Σίκινος, η Φολέγανδρος, η Θηρασιά και η Ανάφη, να μην έχουν πολλούς ψήφους, έχουν όμως ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Έχουν γέροντες και παιδιά που  φυλάνε και δίνουν ζωή για  αιώνες τώρα, σε αυτά τα βράχια! Πρέπει να κατανοήσουν  όλοι οι βουλευτές  και οι  φορείς των Κυκλάδων, ότι  έχουν υποχρέωση να παρέμβουν  για την επίλυση του προβλήματος. Πρέπει να απαιτήσουν και να τονίσουν προς  κάθε αρμόδιο ότι τα νησιά και κυρίως τα ΜΙΚΡΑ έχουν το δικαίωμα να εξαιρεθούν από κάθε μέτρο του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

 Κε Πρωθυπουργέ,

Μπορεί, η απρόσωπη και ψυχρή κεντρική εξουσία και κάποιοι νεόκοποι τοπικοί παράγοντες να ξέχασαν το ατύχημα με το ελικόπτερο στο βουνό της Ανάφης, δεν το ξέχασαν όμως ποτέ οι Αναφιώτες και οι ευαίσθητοι νησιώτες! Η ζωή του ανθρώπου και το συναίσθημα της ανασφάλειας και της απομόνωσης δεν τιμολογούνται και δεν μπορούν να αποτελούν κονδύλια κανενός προϋπολογισμού ή μνημονίου! Δεν έχει κανείς το δικαίωμα, μετά  από  8χρονη αναπτυξιακή πορεία, να εγκαταλείψει τα νησάκια, ώστε αυτά να γίνουν και πάλι  ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ.

Δημήτρης Μπάιλας  τ. Νομάρχης  Κυκλάδων