Καμία απόλυση υπαλλήλου Περιφέρειας | Παραμένουν γραφεία της Περιφέρειας τα πρώην Επαρχεία

Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συναντήθηκε σήμερα 22/2 ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης της Περιφέρειας, οι εργαζόμενοι εξέθεσαν στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα τους και εξέφρασαν…

…την ανησυχία τους για σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν.
1) Σχετικά με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας στα πρώην επαρχεία, ο κ. Μαχαιρίδης ξεκαθάρισε πως οι δομές διατηρούνται ως Περιφερειακές Ενότητες και μάλιστα τους ενημέρωσε ότι στο επικείμενο σχετικό νομοσχέδιο προβλέπεται και πολιτικός προϊστάμενος.
2) Ο Περιφερειάρχης, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της μισθολογικής μείωση, εξήγησε πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους υπαλλήλους που υπηρετούν στα νησιά, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας υπάλληλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
3) Αναφορικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την κατάργηση των δημοσίων ΚΤΕΟ, ο Περιφερειάρχης διευκρίνισε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από το αρμόδιο υπουργείο πως δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα.
4) Τέλος, αναφορικά με τους υπαλλήλους που ζητούν μετατάξεις σε υπηρεσίες της Ηπειρωτικής Ελλάδας τόνισε ότι θα εξεταστεί κάθε περίπτωση ξεχωριστά.