Χαράτσι | Το Βατερλό της µνηµονιακής δηµοτικής αρχής Πάρου

Άρθρο από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 4 Φεβρουαρίου 2012 

Ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης δεν πίστευε ότι θα αφανιστεί η δηµοτικότητα του «νέοΠΑΣΟΚ» που έχει υπηρετήσει πιστά ο ίδιος, όσο και ο πολιτικός «προστάτης» του, το Νο2 στέλεχος της µνηµονιακής πολιτικής στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, πρώην υπουργός εσωτερικών Γ. Ραγκούσης.

Δεν πίστευε ότι τόσα δικαστήρια ανά την Ελλάδα θα δικαιώσουν τα ασφαλιστικά µέτρα πολιτών που αποφάσισαν να αντισταθούν στα χαράτσια – µέσω ΔΕΗ – της κυβέρνησης ΓΑΠ.
Δεν πίστευε ότι θα βρεθούν 450 Παριανά σπίτια «µε την πρώτη» να αντιταχθούν στις φοροαρπαχτικές πολιτικές. Έτσι, αναγκάστηκε να συρθεί στο πλευρό των πολιτών, χωρίς να το θέλει, αφού πριν µερικές εβδοµάδες το είχε αρνηθεί.

Το γεγονός αποτελεί…

…σαφέστατη νίκη για τους πολίτες της Πάρου που διαµαρτυρήθηκαν και πίεσαν.
Όµως, «Το φίδι, αλλάζει δέρµα. Δεν αλλάζει τακτική» όπως έλεγαν και οι παππούδες µας. Και τούτο διότι ο κ. Βλαχογιάννης είναι ο ίδιος που δεν τόλµησε να διεκδικήσει:
τίποτε από την κυβέρνηση «νέοΠΑΣΟΚ» για το Κέντρο Υγείας Πάρου,

  • τίποτε για τα σχολεία, τα βιβλία την έλλειψη καθηγητών,
  • τίποτε για την περικοπή δροµολογίων των πλοίων,
  • δεν µείωσε τα δηµοτικά τέλη για να βοηθήσει στην κρίση,
  • δεν διαµαρτυρήθηκε ποτέ έως τώρα και για τίποτε προς την Κυβέρνηση ΓΑΠ, ενώ επί των ηµερών του «θεσµοθετήθηκε» στον Δήµο Πάρου και το νησί µας η καθεστωτική νοοτροπία νοµής της εξουσίας «µεταξύ φίλων», µε το αζηµίωτο.

Οι ενεργοί πολίτες του νησιού µας µπορούν να χαίρονται γιατί «έσυραν» την δηµοτική αρχή στο θέµα των χαρατσιών της ΔΕΗ. Δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν γιατί έµειναν οι «µνηµονιακές» δηµοτικές πολιτικές να υλοποιούνται στο ακέραιο, εις βάρος µας.