Παρέμβαση Κ. Μπιζά για τα έργα σχολείων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε

Παρέμβαση υπέρ του αιτήματος για την ένταξη των έργων α) της επέκτασης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς και β) της κατασκευής του νέου Γυμνασίου Πάρου, έκανε εχθές 15/2 ο περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Πάρου – Αντιπάρου Κ. Μπιζάς. Με σχετικό έγγραφο του ζητά από τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη (Γ. Μαχαιρίδης, Γ. Πουσσαίος) να συμπεριλάβουν τα συγκεκριμένα έργα του νησιού μας στο πλαίσιο συμφωνίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε». Η συνεργασία προβλέπει η εταιρεία να κατασκευάσει άμεσα έναν σημαντικό αριθμό έργων στα νησιά μας.

Η καταρχήν συμφωνία περιλάμβανε αυτά τα δύο έργα, αλλά φήμες λένε…

…ότι το μέλλον της υπόθεσης του Γυμνασίου δεν είναι βέβαιο επειδή δεν έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία. Υπάρχει λοιπόν το ενδεχόμενο οι εκπρόσωποι των δύο φορέων να απεντάξουν το έργο για να μην δεσμεύει πόρους, εφόσον δεν έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές για να μπορεί να εκτελεστεί άμεσα.

Η πρωτοβουλία Κ. Μπιζά εκδηλώθηκε αυτές τις ημέρες, διότι σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από συλλόγους γονέων που ενδιαφέρονται για τα δύο έργα, επίκειται συνάντηση μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Πουσσαίου και των εκπροσώπων της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε» για να συζητηθεί το ποια έργα θα προχωρήσουν την προσεχή περίοδο. Να προσθέσουμε ότι ο Κ. Μπιζάς ανήκει στον συνδυασμό της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:
Προς: – Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη

  • Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Πουσσαίο.

Κοιν. : – Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
Θέμα : Κατασκευή σχολικών κτιρίων στην Πάρο.

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με αφορμή το δελτίο τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πάρου στις 10.02.12  και έπειτα από ενημέρωση που ζήτησα από την Σύρο, πληροφορήθηκα ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση την Πέμπτη 16.02.12 στην Αθήνα ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσσαίο και την «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.». Ο σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης θα είναι η πορεία των έργων που έχει αναλάβει η παραπάνω εταιρεία.

Σας υπενθυμίζω ότι με την απόφαση (αρ.πρωτ. Δ1/ο/3144 ,1-9-10 ) των Υπουργών Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Υποδομών,  Μεταφορών και Δικτύων  αποφασίστηκε η εκχώρηση και μεταβίβαση στην εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» , των αρμοδιοτήτων για την μελέτη και κατασκευή 77 έργων υποδομής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Δύο από τα έργα που αναφέρονται στην παραπάνω απόφαση και συγκεκριμένα με αριθμό 35 & 36 αντίστοιχα, είναι η επέκταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου και το 2ο Γυμνάσιο Παροικίας Πάρου.

Τα παραπάνω έργα κρίνονται αναγκαία για την νεολαία του νησιού μας και για τον παραπάνω λόγο θα πρέπει να υλοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το 2ο Δημοτικό χρησιμοποιεί τρεις αίθουσες σε διπλανό πρώην εστιατόριο, ενώ οι αίθουσες και οι χώροι του παλαιότερου στο νησί μας Γυμνασίου δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ενώ ταυτόχρονα, χρησιμοποιούν και τρεις λυόμενες αίθουσες ( προκάτ ) από το 2007.
Για τους παραπάνω λόγους σας μεταφέρω την αγωνία των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών του νησιού μας, οι οποίοι διεκδικούν πειστικά, αγωνιστικά & τεκμηριωμένα την υλοποίηση των παραπάνω σχολικών κτιρίων από τους αρμόδιους φορείς της Ελληνικής πολιτείας.

Με εκτίμηση
Κώστας N. Μπιζάς