ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 | Δηλώσεις βουλευτή Κυκλάδων Γ. Παπαμανώλη

Σε δηλώσεις του είπε: «Έκανα το σωστό για μένα, τον κόσμο, τις Κυκλάδες (*3).
Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση όμως η νέα δανειακή σύμβαση δεν μου άφηνε άλλα περιθώρια. Έβλεπα τον κόσμο να δυστυχεί (*2), μισθοί και συντάξεις να μειώνονται ενώ τις τράπεζες να ενισχύονται για τρίτη φορά. Δεν θα μπορούσα να πάω «ναι» λοιπόν σε κάτι τέτοιο».
-Είχατε εκφράσει δημόσια τις σκέψεις σας για την απόφασή σας;

«Σαφώς το σκεφτόμουν πολύ καιρό, όμως την τελική απόφαση την πήρα όταν πήραμε στα χέρια μας το νέο μνημόνιο, δηλαδή το Σάββατο. Το διάβασα(*1) και ήμουν αποφασισμένος να μην ψηφίσω τα νέα μέτρα τα οποία είναι πολύ σκληρά. Τι όνειρα μπορείς να δώσεις σε κάποιον με τέτοιες συνθήκες;»

Σχόλια δικά μας:
*1: Αν ο Παπαμανώλης είχε ξεκινήσει να διαβάζει από Σάββατο 11/2,  450 σελίδες μνημόνιο, δεν θα είχε ψηφίσει Παρών, ΟΧΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ… όπως έκανε επί της αρχής και επί των άρθρων κατά σειρά.
Απλά θα πήγαινε την επόμενη Δευτέρα 20/2 στην Βουλή… που θα είχε τελειώσει το διάβασμα!
*2: Στο πρώτο μνημόνιο που το ψήφισε με τα δύο χέρια και τόσα άλλα, μέχρι την Κυριακή 12/2, δεν είχε κυκλοφορήσει για να δει τον κόσμο να δυστυχεί; Μήπως ήταν κλεισμένος στο σπίτι και διάβαζε το μνημόνιο 1;
Τουλάχιστον, το τελείωσε ένα χρόνο μετά;
*3: (Συνεχίζουμε την σκέψη του βουλευτή μας και γράφουμε αυτά που δεν είπε…) «Επίσης, με την πτώση του ΠΑΣΟΚ δεν θα είχα καμία τύχη να πάρω ξανά έδρα στις Κυκλάδες. Ακόμα και να πάρει μία έδρα το ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες, θα την πάρει αυτός ο Ρήγας, όποτε, καλά του την έκανα!!!»