Το ΚΚΕ: Μάχη ασταμάτητα μέχρι ο αντίπαλος και τα τσιράκια του να ηττηθούν

Ανακοίνωση δημοσιοποίησε σήμερα 10/2 η Νομαρχιακή Επιτροπή Νοτίων Κυκλάδων του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις με την ψήφιση ή μη του μνημονίου 2. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«ΤΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ – ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ σε συμφωνία με την τρόϊκα αποφάσισε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, που με τη μορφή νέου μνημονίου φέρνουν στη βουλή. Αυτοί που κρατάνε τον πλούτο στα χέρια τους και το πολιτικό τους προσωπικό, αυτοί που ευθύνονται για τη κρίση, αυτοί που δημιούργησαν το χρέος, θέλουν να «στίψουν» στη κυριολεξία τα λαϊκά στρώματα οδηγώντας στην εξαθλίωση την πλειοψηφία του λαού.
Καμιά αδράνεια, αμηχανία, αναμονή ή αυταπάτη δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο για την κινητοποίηση του λαού.
Κανένας εκφοβισμός, δίλημμα, ή πολιτικός θεατρινισμός δεν πρέπει να μείνει αναπάντητος.

Σήμερα αναδεικνύεται…

…στην πρώτη γραμμή η ατομική ευθύνη του εργάτη, του υπάλληλου, του άνεργου, του συνταξιούχου, η ατομική ευθύνη του αυτοαπασχολούμενου και του φτωχού αγρότη, του νέου, της γυναίκας, της μάνας, που ανήκει στα εργατικά, λαϊκά στρώματα.

Καλούμε τους Κυκλαδίτες όπου και αν βρίσκονται, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά, στο δρόμο σε κάθε τόπο, να δώσουν και αυτοί τη μάχη ασταμάτητα μέχρι ο αντίπαλος και τα τσιράκια του να ηττηθούν.

Η οργή και η αγανάκτηση, τα δάκρυα και η αγωνία για το σήμερα και το αύριο, για το μέλλον της νέας γενιάς, πρέπει να γίνει άγρια θάλασσα που θα πνίξει στα νερά της, τους εταίρους του μαύρου κυβερνητικού μετώπου.

Ο λαός πρέπει να τους αναγκάσει να προκηρύξουν εκλογές. Εκλογές που πρέπει να εκφράσουν την αγανάκτηση στη κάλπη, που θα αποτελέσουν ρήγμα για το πολιτικό σύστημα.

– Αν θέλει ο λαός να βγάλει από πάνω του τον βραχνά του χρέους πρέπει να επιβάλει με τη δύναμή του την μονομερή διαγραφή του.
– Αν θέλει φιλολαϊκή πολιτική τότε πρέπει να παλέψει για την εργατική, λαϊκή εξουσία.
– Αν θέλει ανάπτυξη προς όφελός του πρέπει να παλέψει για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, για να μετατραπεί κάθε μορφή πλούτου που έγινε από την καπιταλιστική εκμετάλλευση σε λαϊκή περιουσία. Αλλιώς θα του πάρουν την ατομική του περιουσία που την έκανε με κόπο και δουλειά, με δάνεια και τόκους.
– Αν ο λαός θέλει φιλολαϊκό πολιτικό σύστημα πρέπει να εκμηδενίσει την πολιτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, να μη παρασυρθεί σε δήθεν εύκολες μεσοβέζικες κεντροαριστερές και αριστερές λύσεις.
– Ανεξάρτητα από επιμέρους  διαφορές ή διαφωνίες, τώρα πρέπει ο λαός να εμπιστευθεί το ΚΚΕ, να συμπορευθεί με αυτό και την πολιτική του πρόταση,

 9-02-2012
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΤΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ