ΗΑΤΤΑ: Πλήττεται για ακόμα μία φορά ο τουρισμός με την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας

Ο συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα τουριστικά γραφεία στην χώρα ΗΑΤΤΑ, δημοσιοποίησε σήμερα 10/2 ανακοίνωση με την οποία αντιτίθεται στην εξαγγελθείσα – λόγω μνημονίου – κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ). Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Η εξαγγελθείσα κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στον ευρύτερο κλάδο του εσωτερικού τουρισμού και γενικότερα στην οικονομία της περιφέρειας της Ελλάδας. Ο κοινωνικός τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή του εσωτερικού τουρισμού και δίνει εργασία και αντικείμενο σε χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού, πέραν του κοινωνικού οφέλους προς τους συμπολίτες μας.

Αν και ο Σύνδεσμός μας, εκπροσωπώντας τον κλάδο των τουριστικών γραφείων είχε σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας, τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, καθώς και τα εκδρομικά προγράμματα, έδιναν τη δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολίτες μας, με μικρό κόστος, να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, τονώνοντας όχι μόνο τις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και τα τοπικά καταστήματα.

Ο εσωτερικός τουρισμός έχει πληγεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας και τη μείωση του εισοδήματος μεγάλης μερίδας των πολιτών. Η κατάργηση των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, είναι ουσιαστικά κατάργηση του εσωτερικού τουρισμού. Ο ΗΑΤΤΑ καλεί την Κυβέρνηση να επαναπροσδιορίσει την απόφαση και τον τρόπο διεξαγωγής των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού και διακοπών».