Πρώτος με ξεκάθαρη δήλωση ο Π. Ρήγας για ΦΠΑ | Ούτε κουβέντα για το υπόλοιπο ΝΕΟ μνημόνιο όμως…

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας

Με δήλωση που δημοσιοποίησε πριν λίγα λεπτά, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων Π. Ρήγας ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει διάταξη του νέου μνημονίου στην περίπτωση που θα προβλέπει την εξίσωση του ειδικού μειωμένου ΦΠΑ που ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου.
Στην ανακοίνωση του Π. Ρήγα βεβαιώνεται…

…ότι τις προηγούμενες ημέρες έχουν γίνει επαφές με τους αρμόδιους για τη σύνταξη του νέου μνημονίου, προκειμένου να αιτιολογηθεί η παράλογη απαίτηση για κατάργηση του μέτρου. Από την ανακοίνωση κατανοούμε ότι ο Πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος και οι αρχηγοί των κομμάτων του μνημονίου, σήμερα το πρωί συμφώνησαν όρους του νέου μνημονίου με την τρόικα στους οποίους εμπεριέχεται η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ.
Αυτό φαίνεται ότι εξώθησε τον Π. Ρήγα για την δημοσιοποίηση της ανακοίνωσής του, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για «πιέσεις» και «διαπραγματεύσεις» μέχρι την επικύρωση των όρων του μνημονίου στην Βουλή.

Ωστόσο, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων δεν ξεκαθαρίζει αν το νέο μνημόνιο θα το ψηφίσει ή αν τον ενοχλεί μόνο το κομμάτι της κατάργησης του ειδικού ΦΠΑ για τις Κυκλάδες.
Με την ευκαιρία να τονίσουμε ότι κανένας πολιτικός φορέας ή μεμονωμένος πολιτικός από το Αιγαίο, προς στιγμή δεν έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών εκπροσώπων των νησιών κατά του μέτρου ή του μνημονίου γενικότερα.

Βεβαίως, για διάφορες άλλες μπούρδες κατά καιρούς, τα δημοτικά συμβούλια και τα Περιφερειακά, συγκαλούνταν και έκτακτα για να εκδώσουν ψηφίσματα και για να «βαρέσουν» παλαμάκια….

Ακολουθεί η ανακοίνωση Π. Ρήγα:

«Εγκαίρως και με κάθε ευκαιρία έχω εκφράσει την διαφωνία μου στην συντονισμένη προσπάθεια από την πλευρά των δανειστών, από κύκλους της ελληνικής γραφειοκρατίας αλλά και από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα να καταργηθεί το καθεστώς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά μας. Οι λόγοι της διαφωνίας μου, που είναι διαφωνία όλων των θεσμικών εκπροσώπων του νησιωτικού χώρου, έχουν διατυπωθεί κατ΄ επανάληψη με αναλυτικό και εναργή τρόπο.

Επειδή είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι τα επιχειρήματα που προβάλουμε ως εκπρόσωποι των νησιών, είναι αναντίρρητα και στέρεα, δεν διαπραγματεύομαι και δεν υποχωρώ από τις θέσεις μου. Ως εκ τούτου δηλώνω ευθύς εξαρχής ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω διάταξη που θα επιβάλλει την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας».

Παναγιώτης Ρήγας
Βουλευτής Κυκλάδων – ΠΑΣΟΚ