Συζήτηση Προϋπολογισμού Δήμου Πάρου | Οι θέσεις του συνδυασμού αντιπολίτευσης «Πάρος ΑΞΙΑ»

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού λειτουργίας του Δήμου για το 2012. Τον προϋπολογισμό ψήφισαν θετικά μόνο οι σύμβουλοι που ανήκουν στην διοίκηση του Δήμου, εκτός από συγκεκριμένα σκέλη του που ενέκριναν και άλλοι σύμβουλοι από τον συνδυασμό της αντιπολίτευσης. Σχετικά με το θέμα, ανακοίνωση ενημέρωσης δημοσιοποίησε ο πρώτος συνδυασμός της αντιπολίτευσης ¨Πάρος ΑΞΙΑ» με επικεφαλής την Γρ. Πρρωτολάτη με στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες που δεν παρακολούθησαν τη συνεδρίαση:

Συζητήθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου ο προϋπολογισμός του Δήμου Πάρου για το 2012.
Ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος σε σχέση με την περσινή χρονιά (2011: 24.959 εκ. ευρώ, 2012: 21.337 εκ. ευρώ). Σημειώνουμε ακόμα, ότι από τα 24.959 εκ. ευρώ που η Δημοτική Αρχή είχε προϋπολογίσει για το 2011 έχουν βεβαιωθεί μόνο τα 13.819 εκ. ευρώ γεγονός που επιβεβαιώνει την θέση  μας ότι όπως αστόχησε ο προϋπολογισμός του 2011 έτσι προβλέπεται να αστοχήσει και ο προϋπολογισμός του 2012 και να μην εκτελεστεί.

Στην τοποθέτησή μας υποστηρίξαμε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 είναι προσαρμοσμένος στη μνημονιακή πολιτική και ο κ. Βλαχογιάννης δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αποδέχεται παθητικά αυτή την κατάσταση. Δεν είναι αυτοδιοικητικός και  διεκδικητικός αναφορικά με την παρακράτηση πόρων της αυτοδιοίκησης από το κράτος παραμένοντας πιστός στη λογική του  μνημονίου. Δεν θέλει να κάνει καμία παράσταση πουθενά και καμία διαμαρτυρία. Η ανεπάρκεια του είναι μόνιμη συνοδός σε ότι αφορά τον Δήμο Πάρου. Στο μόνο που είναι καλός, είναι στο να βάζει κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό τα ίδια και τα ίδια έργα.

Ο κ. Βλαχογιάννης σε όλη τη διάρκεια του 2011 έκλεινε τα μάτια στα όσα αντιμετώπιζαν οι συμπολίτες μας λόγω του μνημονίου και δεν έκανε καμία κίνηση να βοηθήσει τις πρωτοβουλίες για τα θέματα υγείας (εγκατάλειψη του Κ.Υ. Πάρου, έλλειψη γιατρών), για το «χαράτσι», για τα σχολεία κλπ. Κρυβόταν πάντα πίσω από νόμους και φιρμάνια της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό ακόμα της νοοτροπίας Βλαχογιάννη είναι ότι στον προϋπολογισμό 2012 δεν προβλέπεται τίποτα για τις καταστάσεις που θα δημιουργηθούν λόγω του μνημονίου, στους συμπολίτες μας. Καμία πρόνοια για τίποτα. Όλα στο έλεος του Θεού.
Με αυτόν τον προϋπολογισμό καθίσταται σε όλους σαφές, ότι  ο Δήμος Πάρου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών και τις διεκδικήσεις τους όχι μόνο για έργα υποδομής αλλά και για τα απλά έργα της καθημερινότητας.

Η δημοτική παράταξη «Πάρος – ΑΞΙΑ» για όλους τους παραπάνω λόγους, ψήφισε μόνο τις ανελαστικές δαπάνες του προϋπολογισμού, τη μισθοδοσία των εργαζομένων και τα έργα  του τεχνικού προγράμματος και του ΕΣΠΑ.