Χωρίς πλοία λόγω ισχυρών νότιων ανέμων 6 Φεβρουαρίου 2012


Απαγορευτικό απόπλου ισχύει από το πρωί σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2012 για τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων προς τις Κυκλάδες και άλλους προορισμούς. Έτσι, το δρομολόγιο του Blue Star Naxos που θα έφευγε στις 07:25 σήμερα το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά  για Πάρο και άλλα νησιώτικα λιμάνια, δεν εκτελέστηκε.
Κανονικά ταξίδεψε ωστόσο το Blue Star Paros που βρισκόταν στα νησιά σήμερα το πρωί, με κατεύθυνση προς τον Πειραιά. Πέρασε από το λιμάνι της Πάρου στις 10:45 και θα καταπλεύσει στον Πειραιά στις 15:00.

Συνεπώς, ακόμα και αν υποχωρήσουν οι νότιοι ισχυροί άνεμοι σήμερα το βράδυ, από την Πάρο δεν θα εκτελεστεί προς Πειραιά το αυριανό 7/2 προγραμματισμένο δρομολόγιο, αφού δεν πρόκειται να εκτελεστεί και το προγραμματισμένο απογευματινό, σημερινό 6/2 δρομολόγιο και συνεπώς αύριο δεν θα υπάρχει καράβι στα νησιά.

Εντωμεταξύ, ακόμα και αν έχουν καταπέσει οι άνεμοι αύριο το πρωί 7/2 και από τις αναβολές (λόγω απαγορευτικού) υπάρχει πληρότητα στο σχετικό δρομολόγιο του πλοίου, δεν είναι σίγουρο ότι θα ταξιδέψει, γιατί δεν ξέρουμε πως θα επιδράσει η πανελλαδική απεργία που κηρύχθηκε πριν λίγη ώρα σήμερα (6/2) από την ΓΣΕΕ στα σωματεία του Πειραιά.

Εντωμεταξύ, έγγραφο με προειδοποίηση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στα νησιά μας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έστειλε πριν λίγη ώρα η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Δείτε εδώ ΕΜΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ