«Μαζί με τον Άνθρωπο» εκδήλωση ομιλίας της ΚΔΕΠΑΠ Δήμου Πάρου

Η ΚΔΕΠΑΠ διοργανώνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ημερίδα με τίτλο «Μαζί με τον άνθρωπο». Το θέμα της ημερίδας έχει αποφασιστεί να είναι το εξής: Η κοινωνική δράση απάντηση στην σημερινή πραγματικότητα.
Οι εισηγητές των θεμάτων θα είναι δύο άνθρωποι από την Αθήνα που δραστηριοποιούνται σε τομείς της κοινωνικής προσφοράς. Πρόκειται για τους:
α) Ευάγγελος Στοφόρος: Διευθυντής –Συντονιστής της   Κοινωνικής  δράσης του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου
β) Χαράλαμπος Πυρουνάκης: Πρόεδρος Φιλανθρωπικού Σωματείου Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας

Πρόκειται για την καθιερωμένη εκδήλωση που κάνει η ΚΔΕΠΑΠ κάθε έτος εδώ και χρόνια, στην προσπάθεια…

…των ανθρώπων της να δώσουν μία ευκαιρία σε συμπολίτες μας να ακούσουν κάποια πράγματα από εξειδικευμένους ανθρώπους στο ζήτημα που τίθεται κάθε φορά για συζήτηση. Μέχρι πέρσι, η ημερίδα κάθε έτους αφορούσε κάποιο τομέα της διαπαιδαγώγησης παιδιών και απευθυνόταν σε γονείς της Πάρου.
Για λόγους που αναφέρουν σε κείμενο τους ο δήμαρχος Πάρου και η πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ, εφέτος το θέμα έγινε πιο γενικό.
Παραθέτουμε το σχετικό κείμενο, με επιφύλαξη για την αλήθεια του (ας πούμε, θεωρούμε πιθανό να μην βρέθηκαν ομιλητές για κάποιο νέο θέμα στον τομέα της διαπαιδαγώγησης και γι’ αυτό να άλλαξε η θεματολογία) ενώ επισημαίνουμε το πόσα πολλά λόγια διατυπώνουν οι δύο ανώτατοι παράγοντες του Δήμου για να περιγράψουν μία δίωρη ενημερωτική εκδήλωση, λες και πρόκειται για έργο μόνιμης παροχής κοινωνικής υπηρεσίας:
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Φίλες και φίλοι,
Όπως βλέπετε, η πρόσκληση που έχετε στα χέρια σας για την εκδήλωση που για επτά χρόνια ονομάζαμε «μαζί με τους γονείς», φέτος, την όγδοη χρονιά συνάντησής μας νιώσαμε την ανάγκη να την ονομάσουμε «μαζί με τον άνθρωπο». Αυτή η αλλαγή συνέβη, γιατί στις μέρες μας ο άνθρωπος δυσκολεύεται όχι μόνο σαν γονιός, αλλά σε όποιο ρόλο της ζωής του. Κρίνουμε, λοιπόν, ότι φέτος σκοπός αυτής της εκδήλωσης δεν αρκεί να είναι η στήριξη του γονιού σαν εκπαιδευτής των παιδιών του, αλλά η στήριξη του ανθρώπου, που δυσκολεύεται, που αγωνιά, που αντιμετωπίζει ίσως για πρώτη φορά ζητήματα επιβίωσης και νιώθει απροετοίμαστος για αυτά. Όλα αυτά σε μια κοινωνική πραγματικότητα, που βρίσκεται σε βαθιά κρίση και μοιάζει να μας στερεί διεξόδους.

Για αυτό, οι ομιλητές στη φετινή μας συνάντηση εκπροσωπούν δράσεις – πρακτικές εναλλακτικές προτάσεις αντιμετώπισης, που αναγνωρίζουν τις δυσκολίες και χωρίς να παραβλέπουν τις συνέπειές τους σε όλα τα επίπεδα της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, προσπαθούν να δώσουν ένα παράδειγμα δημιουργικότητας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Κρίνουμε ότι, η συλλογική δράση και η κινητοποίηση που φέρνει είναι απάντηση στο κάλεσμα της εποχής για νέους τρόπους διαχείρισης της ζωής όλων μας. Σας καλούμε λοιπόν όλους, κοινωνικούς φορείς, συλλόγους, γονείς, εκπαιδευτικούς, κάθε έναν που νιώθει ότι τον αφορά και πάνω από όλα σαν ανθρώπους να συμμετέχετε σε αυτή τη συνάντηση φέρνοντας και τη δική σας φωνή».