Δήλωση Γ. Βρούτση: διαχωρίζει τις θέσεις της ΝΔ από βουλευτές ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων για το ΠΔ εκτός σχεδίου δόμησης


Ο βουλευτής Κυκλάδων και αναπληρωτής Τομέα Εργασίας Οικονομικών  ΝΔ, Γ. Βρούτσης

Επειδή σε περιοχές της επαρχίας και σε μεγάλο βαθμό στα νησιά μας, οι προωθούμενες αλλαγές – εφόσον «περάσουν» – θα θίξουν μεγάλη μερίδα κατοίκων/ιδιοκτητών, σοβεί ένας μεγάλος πολιτικός ανταγωνισμός μεταξύ των τοπικών βουλευτών για να ξεχωρίσουν με τις θέσεις τους, για λογαριασμό των κομμάτων τους, αλλά και για το ποιος θα ξεχωρίσει περισσότερο μεταξύ βουλευτών του ίδιου κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτό δημοσιοποιούνται ανακοινώσεις βουλευτών τις τελευταίες ημέρες πολύ συχνά. Ο βουλευτής της ΝΔ Κυκλάδων Γ. Βρούτσης με σημερινή 27/1 ανακοίνωσή του «επιτίθεται» και καταγγέλλει – έστω και χωρίς να αναφέρει ονόματα – τους βουλευτές Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα και Γ. Παπαμανώλη που έχουν εκδώσει ανακοινώσεις για το θέμα τις προηγούμενες ημέρες. Ακολουθεί το κείμενο Γ. Βρούτση, μετά από ένα απαραίτητο εισαγωγικό για να κατανοήσουν το θέμα, όσοι δεν το γνωρίζουν:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Σχέδιο προεδρικού διατάγματος προωθεί το υπουργείο περιβάλλοντος με το οποίο επιχειρεί διάφορες αλλαγές στον τομέα ευθύνης του. Σε ένα από τα άρθρα του προβλέπονται αλλαγές στους κανόνες που διέπουν έως σήμερα την εκτός σχεδίου δόμηση.
Προβλέπονται αλλαγές που υπονομεύουν την δυνατότητα αξιοποίησης των μικρών ιδιοκτησιών και συνεπώς, εφόσον εκδοθεί το διάταγμα, θα υποβαθμιστεί τραγικά η αξία των ακινήτων. Από την άλλη, ευεργετούνται με δυνατότητες αξιοποίησης οι εκτός σχεδίου μεγάλες εκτάσεις. Αυτό, εκφράζονται φόβοι ότι θα οδηγήσει στην φθηνή εξαγορά μικρο – ακινήτων από κεφαλαιούχους, ενώ δημιουργεί καθεστώς ανισότητας ευκαιριών.
Τα δε σχέδια για την χωροταξική τακτοποίηση της χώρας, τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και η τακτοποίηση των Χρήσεων Γης, πάνε περίπατο για άλλη μία φορά.
Η εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» παρουσίασαν με λεπτομέρειες τις εξελίξεις για το θέμα με πρωτοσέλιδο άρθρο τους στο φύλλο της 14/1 και ο ιστότοπος μας ενημερώνει έκτοτε για τις εξελίξεις καθημερινά.
Το επίμαχο σχέδιο ΠΔ βρίσκεται αυτή την εποχή σε διαβούλευση για τροποποιήσεις και τις επόμενες ημέρες θα κριθεί τι τύχη θα έχει.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων Γ. Βρούτση:


Η Ν.Δ. περιφρουρεί την ατομική ιδιοκτησία, κόντρα στο άρθρο 14 του Π.Δ. για τις χρήσεις γης

«Με το από 10.01.2012 δελτίο τύπου που εξέδωσα, ενημέρωσα πρώτος τους Δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια και τους συμπολίτες μου στο Νομό μας, ότι οι μεθοδεύσεις του υπουργού κ. Σηφουνάκη όπως αυτές αποτυπώνονται στο άρθρο 14 του Π.Δ. για τις χρήσεις γης, βρίσκουν ολόκληρη τη Ν.Δ. αντίθετη.
Επειδή, από τότε μέχρι σήμερα εντάθηκαν δικαιολογημένα οι ανησυχίες των κατοίκων του Νομού μας, καθώς και οι διαμαρτυρίες όλων των Δήμων και Δημοτικών Συμβουλίων των νησιών μας.
Επειδή, την ίδια στιγμή, με καθησυχαστικές ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο παρατηρείται μια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της εν λόγω κατάστασης. Επειδή, προωθείται σκόπιμα από κάποιους –ευτυχώς πολύ λίγους – με λεονταρισμούς η ταύτιση της Ν.Δ. με αυτές τις απόψεις, λόγω της στήριξης που παρέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, με στόχο να παραπλανήσουν και να αλλοιώσουν την αλήθεια ξεκαθαρίζω ότι:

  • Ο κ. Σηφουνάκης, παρότι υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν έπαψε ποτέ να είναι στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, εκφράζει απόψεις προσωπικές ή του πολιτικού του φορέα.
  • Όσοι προσπαθούν σήμερα να πείσουν ότι με «δικές τους ενέργειες» θα επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, όχι μόνο δεν πείθουν αλλά αντίθετα επιδιώκουν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.
  • Η Ν.Δ. δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσει στις ακραίες, αυθαίρετες και πρόχειρες λογικές που προωθεί ο υπουργός.
    Συμπέρασμα, εγγυητής για την αποτροπή τέτοιων μεθοδεύσεων είναι μόνο η Ν.Δ. και κανένας άλλος».