Μείωση εισιτηρίων και μεταφορικών πλοίων, λιμενικά έργα, και υδατοδρόμια υποσχέθηκε ο υφυπουργός Α. Γεωργιάδης

Σημαντικές δεσμεύσεις ανέλαβε ο υπουργός ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης για τον τουριστικό τομέα κατά την πρώτη συνεδρίαση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας στην οποία παρευρέθηκε. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου του ΞΕΕ για την υπόθεση:

Α) Στη δέσμευση για άμεση μείωση του κόστους των ακτοπλοϊκών μεταφορών προχώρησε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην πρώτη, εντός του 2012, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.
Όπως τόνισε την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί διακομματική σύσκεψη για το συγκεκριμένο ζήτημα με στόχο να επιτευχθεί πτώση των ναύλων τόσο των μεταφορικών όσο και των επιβατικών, εντός του πρώτου 6μηνου του τρέχοντος έτους.

Β) Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην ταχεία ολοκλήρωση λιμενικών έργων στην Ελλάδα σημείωσε την σε βραχύ χρονικό διάστημα θεσμοθέτηση διαδικασιών Fast Track, με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας δεδομένου ότι τα βήματα από 10 μειώνονται στα 3.

Γ)
Ακόμη υπογράμμισε ότι εντός του προσεχούς μηνός ετοιμάζεται ΚΥΑ μαζί με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη για την λειτουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα. Το νομοθετικό πλαίσιο που προωθείται για τα υδροπλάνα αφορά στην κατασκευή μέσω της διαδικασίας ΣΔΙΤ ενός κύριου υδατοδρομίου ως κεντρική βάση στην Αττική καθώς και 12 μικρότερων  στην περιφέρεια.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Γιώργος Τσακίρης ζήτησε από τον υφυπουργό:

  • την άμεση άρση του καμποτάζ το οποίο καθηλώνει την ανάπτυξη της αγοράς της κρουαζιέρας στη χώρα και την ταχεία ολοκλήρωση λιμενικών έργων που θα βοηθήσουν την ανέλιξη του θεσμού του θαλάσσιου τουρισμού,
  • την ταχεία γνωστοποίηση των δρομολογίων των πλοίων ούτως ώστε ο τουρίστας να μπορεί να προγραμματίζει νωρίτερα το ταξίδι του.