Αποκλειστικό: 10 από 40 εταιρείες πήγαν στο διαγωνισμό για τον διάδρομο (χωρίς κτήριο) του νέου αεροδρομίου / Κρίμα το έργο έλεγαν όλοι!!!


Σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 9:30 άνοιξε το γραφείο της η υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ με το όνομα ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδας και υποδέχτηκε τους εκπροσώπους τελικά 10 από 40 εταιρείες που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την κατασκευή του πεδίου ελιγμών του νέου αεροδρομίου Πάρου.

Όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί σχολίαζαν σαν μία φωνή: Κρίμα, αν το έργο είχε μπει στο ΕΣΠΑ (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης) τότε, ίσως είχε μία καλή ελπίδα να γίνει σύντομα.
Τώρα, όταν βρει λεφτά το κράτος…και κούτσα – κούτσα…και αν…

Η εφημερίδα μας ΤΑΝΕΑ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ήταν εκεί. ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ, σε σχέση με άλλους οι οποίοι απλώς θέλουν να ανακατεύουν πότε τα επικοινωνιακά χαρτιά, πότε τα χώματα της περιοχής που θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί το έργο. Γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει – όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά – είναι να σώσουν τις καρέκλες τους και τους παχυλούς δημόσιους μισθούς τους. Όχι να γίνει ένα σωστό έργο, σίγουρα και σύντομα.

Ούτε έναν απλό υπάλληλο ή φίλο δεν είχε στείλει κανένας από τους δήθεν κοπτόμενους για το έργο για να δει τι γίνεται, τι συζητείται, ποιοι εργολάβοι συμμετέχουν και «τι καπνό φουμάρουν»… Τίποτε, κανένας!!!

Τελικά, τον διαγωνισμό φαίνεται να παίρνει η εταιρεία ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ ΑΤΕ που έδωσε 37,52% έκπτωση. Δεύτερη κατετάγη η εταιρεία ΡΟΥΤΣΗΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ και τρίτη μία θυγατρική της ΤΕΡΝΑ κατασκευαστικής. Θα πρέπει να αναμένουμε προθεσμία 5 εργασίμων ημερών ώστε να εξεταστούν οι φάκελοι και να διαπιστωθεί αν θα κατατεθούν ενστάσεις από τις υπόλοιπες εταιρείες. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε την προσεχή Τρίτη 31/1 θα έχουμε ανάδοχο την προαναφερθείσα εταιρεία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εταιρεία που έδωσε την μεγαλύτερη έκπτωση είναι συμφερόντων Σ. Κόκκαλη.
Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την διαδικασία του νέου αεροδρομίου, στην εφημερίδα μας του Σαββάτου 28/1.