Προωθούν την αντίδραση για τα «εκτός σχεδίου» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου κατά του νομοσχεδίου για την απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση,   διαβίβασαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 17/1 οι περιφερειακοί σύμβουλοι της περιφερειακής ενότητας Πάρου – Αντιπάρου κ.κ Κ. Μπιζάς και Π. Τζανακόπουλος. Γνωστοποίησαν την αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού μας, αλλά παράλληλα, υπέβαλλαν αίτημα για να συζητηθεί το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου. Σκοπός είναι να πάρει πολιτική απόφαση και το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά των απαγορεύσεων που προωθούνται και οι οποίες πλήττουν την μικροιδιοκτησία στα νησιά μας.
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:


ΠΑΝΤΕΛΗΣ   ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΖΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ   ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΡΟΣ: κ. Γ. ΓΚΟΥΦΑ Πρόεδρο Περ/κού Συμβουλίου

ΚΟΙΝ:
– κ. Ι. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

  • Αντιπεριφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου:

κ. Γ. ΠΟΥΣΣΑΙΟ, κ. Φ. ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ, κ. Γ. ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗ, κ. Σ. ΠΑΜΠΑΚΑ

ΘΕΜΑ:  Θέματα Ημερησίας Διατάξεως Περιφερειακού   Συμβουλίου

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Όπως είναι γνωστό έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο για διαβούλευση μέχρι 31-1-2012 το σχέδιο Π.Δ. «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσης Γής». Οι ρυθμίσεις του σχεδίου και ιδιαιτέρως αυτές που προβλέπονται στο άρθρο 14 αυτού έχουν  εμβάλλει σε βαθειά ανησυχία τους κατοίκους των Νησιών μας, καθόσον με τις ρυθμίσεις που προβλέπονται καταργείται καθολικά η  εκτός Σχεδίου πόλεως ανέγερση κατοικιών.

Όπως είναι κατανοητό χιλιάδες μικροϊδιοκτησίες  οι οποίες αγοράστηκαν με δάνεια ή κληρονομήθηκαν από Γονείς και για τις οποίες μεταβιβάσεις πληρώθηκαν φόροι και άλλα έξοδα με βάση την αξία που είχαν ως άρτιες και οικοδομήσιμες περιουσίες, απαξιώνονται πλήρως με δυσμενείς επιπτώσεις όχι μόνο στους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων αλλά και σε μια σειρά εργαζομένων σε επαγγέλματα συναφή με την οικοδομή. Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου στις 16-1-2012 όπου ομόφωνα καταδικάστηκε η επιχειρούμενη άδικη απαξίωση χιλιάδων περιουσιών και ζητήθηκε η απάλειψη του άρθρου 14 του Σχεδίου Π.Δ.

Σημειώνουμε ότι ζωηρό ενδιαφέρον για το υπόψη θέμα έχει εκδηλωθεί από πολλούς Βουλευτές όλων των κομμάτων. Κατόπιν των ανωτέρω εκτιμούμε ότι στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να περιληφθεί ως θέμα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος.

ΠΑΡΟΣ 17/01/2012
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
Παντελής Τζανακόπουλος
Κώστας Μπιζάς