Οδύνη από βουλευτές ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση της Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Αφού οι βουλευτές «νεοΠΑΣΟΚ» του νομού μας κ.κ Π. Ρήγας και Γ. Παπαμανώλης ψήφισαν και με τα δύο χέρια όλα όσα αφορούν το μνημόνιο, την παράδοση της χώρας, τη διεθνή εθνική αναξιοπρέπεια και την σταδιακή εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ «ΣΩΣΟΥΝ», όπως ισχυρίζονται….
….τώρα, δηλώνουν αγανακτισμένη με τα επακόλουθα των αποφάσεων τους, όπως είναι η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής. Θυμίζουμε ότι κάποτε αυτή η Γραμματεία ήταν υπουργείο το οποίο κατήργησε η κυβέρνηση ΓΑΠ του ΠΑΣΟΚ!!!

Επίσης, οι κ.κ βουλευτές μας, στο κείμενο που δημοσιοποίησαν εχθές 19 Ιανουαρίου δηλώνουν σχεδόν αγανακτισμένοι επειδή κατά την γνώμη τους η εν λόγω «Γραμματεία» ήθελε αναδιάρθρωση για να δουλεύει καλύτερα, αλλά όχι κατάργηση. Μάλιστα! Και εμείς ρωτάμε: Γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν βελτίωσε, δεν αναδιάρθρωσε ή οτιδήποτε άλλο… τη «Γραμματεία» που τώρα καταργεί το «νεοΠΑΣΟΚ» τμήμα* της κυβέρνησης του Λ. Παπαδήμου;
* Την κατάργησε πριν λίγες ημέρες ο υπουργός ανάπτυξης και δελφίνος του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Χρυσοχοΐδης

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο «διαμαρτυρίας» των βουλευτών Κυκλάδων (και άλλων):

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ TOY ΠΑΣΟΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δηλώνουμε αντίθετοι στην αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επειδή:

  • αφαιρεί από τον νησιωτικό χώρο του Αιγαίου ένα θεσμικό κεκτημένο, και ένα πολύτιμο εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού
  • περιορίζει την δυνατότητα διαμόρφωσης και εφαρμογής νησιωτικών πολιτικών για την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής,
  • στερεί τα νησιά από μια κρατική δομή που παρεμβαίνει εξειδικευμένα και άμεσα σε κρίσιμους τομείς όπως οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, το φυσικό και δομημένο περιβάλλον, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η διαχείριση των υδατικών πόρων.
  • Εξαφανίζει την εμβληματικού χαρακτήρα παρουσία του κράτους στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου

Η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει τον χαρακτήρα ενός βεβιασμένου οριζόντιου μέτρου με απροσδιόριστο δημοσιονομικό όφελος. Υπηρετεί μάλλον ποσοτικούς και στατιστικούς στόχους και σε καμιά περίπτωση τον στόχο της δημιουργίας ενός αποτελεσματικού και επιτελικού κράτους. Ισχυριζόμαστε ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, του εξορθολογισμού και της ποιοτικής αναβάθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, πρέπει, αφού αξιολογηθεί και επαναπροσδιοριστεί με σαφήνεια ο ρόλος της να της ανατεθούν πρόσθετες αρμοδιότητες στον τομέα της εκπόνησης, της παρακολούθησης και αξιολόγησης των νησιωτικών πολιτικών (π.χ. λειτουργία του Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής, Νησιώτικο Παρατηρητήριο κ.λ.π.).

Με βάση τα παραπάνω, αντί της κατάργησης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, επιβάλλεται η αναδιάρθρωση των οργανικών της μονάδων και η βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της προκειμένου να ανταποκριθεί με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στο ρόλο της. Αξιώνουμε να σταματήσει κάθε ενέργεια που αποβλέπει στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και να ακολουθήσει άμεσα ουσιαστική διαβούλευση με την συμμετοχή μας προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Αθήνα 18 Ιανουαρίου 2012
Οι υπογράφοντες βουλευτές
Βαρδίκος Πυθαγόρας, Ζωίδης Νικόλαος, Κασσάρας Γεώργιος, Κρεμαστινός Δημήτριος, Παπαμανώλης Γεώργιος, Ρήγας Παναγιώτης, Τσουρή Ελπίδα