Οι σπουδαστές της Τουριστικής Σχολής Ρόδου «ΑΣΤΕΡ» στην Περιφέρεια γιατί η λειτουργία της κινδυνεύει…

Θυμάστε τις μαλακίες που αράδιαζαν ολόκληρο το Καλοκαίρι για τον τουρισμό, «πρώτη οικονομία» και άλλα τέτοια ωραία;

Από ανακοίνωση του γραφείου της διοίκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα 16/1, την αγωνία τους για το μέλλον της σχολής τους εξέφρασαν οι σπουδαστές της ΕΠΑΣ – ΟΤΕΚ Ρόδου στην αντιπεριφερειάρχη Δέσποινα Διακοσταυριανού, στο πλαίσιο της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης (Ο περιφερειάρχης έλειπε στην Αθήνα). Αφού εξέθεσαν…

…τα προβλήματα λειτουργίας της «ΑΣΤΕΡ», η αντιπροσωπεία των σπουδαστών τόνισε πως «δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» μπροστά στο ενδεχόμενο κλεισίματος της σχολής.

Η κα Διακοσταυριανού αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν από την Περιφέρεια προς το Υπουργείο Πολιτισμού και τον συμπατριώτη μας υφυπουργό (σ.σ: ο άλλος μεγάλος σωτήρας του τουρισμού από το ΠΑΣΟΚ κ. Νικητιάδης. Ο πρώτος είναι ο τιτατανοτεράστιος, «χάνω εκλογές του 2007» επικοινωνιολόγος – «φίλος Γιώργου», «που πήγαν οι πίνακες από την αφύλαχτη Εθνική Πινακοθήκη Π. Γερουλάνος), επισημαίνοντας πως «η σχολή πρέπει να μείνει ανοιχτή με νύχια και με δόντια», υπογραμμίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί επί δεκαετίες. Εξέφρασε τέλος την ευχή και την πεποίθηση ότι όλοι οι παράγοντες του τόπου που αναγνωρίζουν το σπουδαίο ρόλο, την ιστορική παράδοση και τη διαχρονική προσφορά της «ΑΣΤΕΡ» στην εκπαίδευση άξιων στελεχών, θα αποτρέψουν με ενιαία φωνή μια δυσμενή εξέλιξη για τη σχολή.