Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ελπιδοφόρο μέλλον…

Από την διοίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγη ώρα τα αποτελέσματα της συνάντησης του Περιφερειάρχη κ. Γ. Μαχαιρίδη με την ομάδα δράσης (Task Force) που έχει εγκαταστήσει στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να λύνει τα προβλήματα ανάπτυξης του τόπου (;;;). Με αυτή την ομάδα, συναντήθηκε σήμερα 17/1 ο Περιφερειάρχης.

Μένουμε έκπληκτοι με αυτά που διαβάζουμε στο δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε. Όπως, ότι χρειάζεται να βάλει μέσον κάτι υπαλλήλους της Ευρώπης ένας «μικρός Πρωθυπουργός» (σ.σ: τέτοιος θα ήταν ο αιρετός Περιφερειάρχης μετά τον»Καλλικράτη» είχαν πει ο ΓΑΠ και ο Γ. Ραγκούσης) και μάλιστα, πρέπει να πάνε να συναντήσουν όλοι μαζί τον άλλο μεγάλο «σωτήρα» Γ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου… και ένα σορό άλλες προσβλητικές και υποτιμητικές πράξεις που πρέπει να κάνει ένας αιρετός την εποχή του νεοΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ του μνημονίου.
Επίσης, στην ανακοίνωση, ο Περιφερειάρχης «μας κλείνει το μάτι» ότι στη συνάντηση με τους «Ρωμαίους Έπαρχους» το κλίμα ήταν καλό. Δηλαδή, μπορούμε να ελπίζουμε, εμείς οι ιθαγενείς, διότι μας συμπάθισαν…
Διαβάστε την ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Για Συγκοινωνίες, Υγεία και Περιβάλλον
στην Ομάδα Δράσης ο Περιφερειάρχης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από αίτημα του ιδίου, η συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη με την εκπρόσωπο της Ομάδα Δράσης της Κομισιόν στην Αθήνα Ζορζέτα Λάλη και συνεργάτες της. Ο Περιφερειάρχης αφού ανέλυσε τους τρεις τομείς που αποτελούν προτεραιότητες για το Νότιο Αιγαίο, και συγκεκριμένα, την ακτοπλοΐα – συγκοινωνίες, την υγεία και το τρίπτυχο νερά – λύματα – απορρίμματα, ζήτησε να διερευνηθούν οι δυνατότητες για παροχή τεχνογνωσίας και «καλών πρακτικών» που ακολουθούνται σε άλλες νησιωτικές περιφέρειες της Ευρώπης προκειμένου να επιλυθούν τα αντίστοιχα προβλήματα.

Η κα Λάλη και οι συνεργάτες της διαβεβαίωσαν τον κ. Μαχαιρίδη ότι η Ομάδα θα είναι στη διάθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια και συνδρομή. Σαν πρώτο βήμα, προγραμματίζεται συνάντηση και συνεργασία της Ομάδας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με σκοπό να περιοριστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες (αδειοδοτήσεις κλπ) που καθυστερούν το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων περιβαλλοντικού χαρακτήρα στα νησιά μας, όπως μονάδες αφαλάτωσης κλπ. Παράλληλα, θα εξεταστεί η απεμπλοκή των διαδικασιών για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στην Πάτμο.

Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα προγραμματιστούν συναντήσεις με ειδικούς σε θέματα υγείας και ακτοπλοΐας από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με  γνώση και εμπειρία στους συγκεκριμένους τομείς. «Η συνεργασία με την Ομάδα Δράσης στην Αθήνα έγινε σε καλό κλίμα και ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη» δήλωσε ο κ. Μαχαιρίδης, που διαπίστωσε την πρόθεση και διάθεση της κας Λάλη και των συνεργατών της να συνδράμουν το έργο της Περιφέρειας, αναγνωρίζοντας και αυτοί τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες μιας νησιωτικής περιοχής.