Η «μπάλα» στον λαό, λέει το ΚΚΕ για τις αποφάσεις διακοπής ρεύματος / Τι θα γίνει στην Πάρο;


Ανακοίνωση δημοσιοποίησε εχτές η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ δια του γραφείου τύπου όσο αφορά την ανακοίνωση της κυβέρνησης διά της ΔΕΗ ότι την εβδομάδα που έρχεται θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες διακοπές ρεύματος σε ακίνητα που δεν έχουν πληρώσει το ρεύμα με τα χαράτσια ή σε ακίνητα που έχει πληρωθεί το ρεύμα, αλλά δεν έχει πληρωθεί το χαράτσι.

Το ΚΚΕ ισχυρίζεται ότι ο λαός σε κάθε γειτονιά που συνεργεία θα εμφανιστούν να κόψουν το ρεύμα, θα πρέπει να είναι έτοιμος για να εμποδίσει αυτή την ενέργεια. Στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ δεν ξεκαθαρίζει πια στάση θα κρατήσουν οι δυνάμεις του, τα μέλη του σε κάθε γειτονιά. Δηλαδή, αν θα συντρέξουν την προτροπή του κόμματος, με εντολή του κόμματος, ή εάν θα κάνει ό,τι  νομίζει ο καθένας κομμουνιστής στη γειτονιά.

Επίσης, επειδή στην Πάρο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ΣΩΣΤΑ αντέδρασαν και δεν πλήρωσαν, διότι δεν μπορούσαν, και διότι δεν θεωρούσαν δίκαιο το χαράτσι, οι οργανώσεις και οι παρατάξεις που στήριξαν και στηρίζουν την αντίδραση οφείλουν μέσα στην ημέρα να ξεκαθαρίσουν πως θα οργανωθεί η προστασία των πολιτών και η συνέχεια της αντίδρασης.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ

Κάθε απόπειρα διακοπής του ρεύματος σε σπίτια ή μικρομάγαζα πρέπει να προσκρούσει στην αποφασιστική δράση του εργατικού κινήματος, στον ξεσηκωμό κάθε γειτονιάς. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη πρέπει να πληρώσει ακριβά την επίδειξη θράσους και απανθρωπιάς. Πρέπει να διαπιστώσει πόσο μικρή είναι μπροστά στη λαϊκή αποφασιστικότητα, δράση και αλληλεγγύη. Ο λαός έχει τη δύναμη και πρέπει να επιβάλει την κατάργηση του εξοντωτικού χαρατσιού.