Δύο ταξίδια για τους Παριανούς του ΟΑΕΕ / λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Πάρου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου ζητά από τον ΟΑΕΕ να δημιουργηθεί γραφείο του στο νησί μας για να εξυπηρετούνται οι έμποροι της Πάρου και της Αντιπάρου, με δεδομένο ότι το γραφείο που μέχρι τώρα λειτουργούσε στην χώρα Νάξου, αποφασίστηκε να μετακομίσει στην Τραγαία που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι του γειτονικού νησιού, στην ενδοχώρα.

Ακολουθεί η επιστολή του σωματείου του νησιού μας στον Δήμαρχο Νάξου, αλλά και το σχετικό αίτημα στον ΟΑΕΕ:

Προς Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Υπόψη κ. Δημάρχου
Κοινοποίηση: Διοίκηση ΟΑΕΕ

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε

Πληροφορηθήκαμε ότι το κλιμάκιο του ΟΑΕΕ που φιλοξενήθηκε εδώ και τρία χρόνια στα γραφεία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου εξορίστηκε στην Τραγαία,                      20 χιλιόμετρααπό τη Χώρα Νάξου. Προφανώς, δεν γνωρίζετε ότι το κλιμάκιο του ΟΑΕΕ εξυπηρετούσε εκτός από τους επαγγελματίες της Νάξου και αυτούς των άλλων νησιών (Πάρου – Αντιπάρου – Ίου – Αμοργού – Μικρές Κυκλάδες). Προφανώς, δεν λάβατε υπόψη σας τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι επαγγελματίες των νησιών μας, με αποτέλεσμα, πάρα πολλοί να μην μπορούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους στον ΟΑΕΕ και να απαιτείται συνεχής επικοινωνία με το τοπικό κλιμάκιο.

Προφανώς, η απόφασή σας θα πρέπει να επανεξεταστεί, γιατί πραγματικά υποχρεώνετε τους επαγγελματίες σε επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία, αφού θα πρέπει να διανύουν την απόσταση των20 χιλιομέτρων, όποτε χρειαστεί να έρθουν σε επαφή με το κλιμάκιο του ΟΑΕΕ.

Απαιτούμε:

  • Να επανεξεταστεί το θέμα αυτό στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου σας.
  • Να δοθεί άμεσα λύση στη στέγαση του κλιμακίου του ΟΑΕΕ στη Χώρα ΝΑΞΟΥ.

Σας ενημερώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι, αν δεν μπορέσετε να δώσετε λύση στο θέμα αυτό, να απαιτήσουμε από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ να μεταφέρει το κλιμάκιο στην Πάρο.

κλικ εδώ για το κείμενο στον ΟΑΕΕ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΟΑΕΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡO