Άρση απαγορευτικού / Αναχωρήσεις πλοίων μετά τις 12 το μεσημέρι / Νέα κακοκαιρία

Όπως με ακρίβεια είχαμε ενημερώσει εδώ και δύο ημέρες και εχθές 11/1 τους αναγνώστες αυτού του ιστότοπου, έχουμε σταδιακή άρση του απαγορευτικού από τον Πειραιά προς τα νησιά μας για σήμερα 12/1.
Έτσι, το δρομολόγιο του Blue Star Delos που ήταν προγραμματισμένο για να εκτελεστεί σήμερα το πρωί 07:25 με πλεύση για Πάρο, θα αναχωρήσει…

…τελικά στις 12:00. Άρα, αναμένεται στην Πάρο γύρω στις 16:00. Θα συνεχίσει στα υπόλοιπα νησιά και θα κάνει το αντίστροφο δρομολόγιο για τον Πειραιά. Αργά το βράδυ θα περάσει από την Πάρο με κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά. Οι ενδιαφερόμενοι για να ταξιδέψουν θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με το Λιμεναρχείο Πάρου ή με ταξιδιωτικά πρακτορεία για την ώρα αφιξοαναχώρησης το βράδυ.

Στην Ανάφη βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή το Aqua Spirit που θα πρέπει να αρθεί το απαγορευτικό για να ξεκινήσει το δρομολόγιο του με πλεύση προς Σύρο. Συνεπώς, οι ενδιαφερόμενοι να ταξιδέψουν θα πρέπει να βρίσκονται σε επαφή με το Λιμεναρχείο και τα γραφεία ταξιδίων για το πότε ακριβώς θα περάσει το πλοίο από την Πάρο.

Νέο κύμα Κακοκαιρίας

Ωστόσο, αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας που εκτιμάται ότι θα έχει την ίδια ένταση με αυτό του τελευταίου διημέρου, για το προσεχές Σαββατοκύριακο. Δεν είναι βέβαιο αν θα προκύψουν απαγορευτικά, αλλά είναι πιθανό. Έτσι, εκείνοι που θα ταξιδέψουν, θα πρέπει να παρακολουθούν την επικαιρότητα και τα δελτία καιρού.