Με βούλα τρόικας και η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών / ανακοίνωση ΚΚΕ

 


Προτείνουμε να διαβαστεί καλά η ανακοίνωση που ακολουθεί η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα 10/1 από το ΚΚΕ. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας που δεν συμφωνούν με άλλες απόψεις του ΚΚΕ να εστιάσουν στο περιεχόμενο και τα επιχειρήματα και όχι στο ποιος δημοσιοποίησε την ανακοίνωση. Παρακαλούμε τους αναγνώστες να αναρωτηθούν γιατί τώρα, με αυτή την κυβέρνηση προωθείται και αυτό το νομοσχέδιο το οποίο είχαν «κωλώσει» να το φέρουν στην Βουλή οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Το ΚΚΕ καλεί άμεσα σε ξεσηκωμό τις εργατικές οικογένειες, τις μανάδες και πατεράδες, τους νέους και τις νέες για να αποτραπεί η νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, όπως ορίζει το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Η ναρκοκαταστολή είναι πάγια μέθοδος της αστικής τάξης για την χειραγώγηση των εργαζόμενων, ιδιαίτερα των νέων για να μην σηκώσουν κεφάλι, για να μην αντιδρούν στη βαρβαρότητα που τους επιφυλάσσουν.

Στην ελεύθερη χρήση ναρκωτικών βρήκαν τα κόμματα της πλουτοκρατίας το «φάρμακο» για τη φτώχεια, την ανεργία, την κατανάλωση πολιτιστικών σκουπιδιών. Δηλαδή…


…θολούρα στο μυαλό και το κεφάλια κάτω. Και μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Οι ιδιώτες θα αναλάβουν την «θεραπεία» και θα πλουτίσουν πάλι από τον πόνο και την οδύνη. Οι εργαζόμενοι, ο φτωχός λαός έχουν δει τι σημαίνει θεραπεία κατά τις πρακτικές των κυβερνήσεων, πρώην και νυν: Παραπήγματα στις αυλές των νοσοκομείων και χρήστες έξω απ’ αυτά που περιμένουν να πάρουν τη δόση τους από την κρατική πρέζα. Εξευτελισμός και υποκρισία, την ίδια ώρα που η πρόληψη και τα στεγνά προγράμματα στραγγαλίζονται και συρρικνώνονται.

Το νομοσχέδιο με το προπέτασμα καπνού ότι λύνει προβλήματα του σωφρονιστικού κώδικα για να μην φυλακίζονται άδικα χρήστες έχει δύο καθαρούς στόχους:
α) Να διαβρώσει και με τα ναρκωτικά τη νεολαία και να την περιθωριοποιήσει.
β) Να βγάλουν χρήματα οι ιδιώτες και από τον ανθρώπινο πόνο.

Το ΚΚΕ καλεί εργαζόμενους, γονείς, νέους οργανωμένα να αντιδράσουν στο επαίσχυντο αυτό δημιούργημα. Σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι γονέων, πολιτιστικοί φορείς να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους. Η νεολαία και όλος ο λαός ζητά και αγωνίζεται για ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις.