Νέα Υπηρεσία από την ΑΔΑ για τις επενδύσεις στα νησιά του Αιγαίου

Έρχονται οι επενδύσεις;

Σύμφωνα με δελτίου τύπου του γραφείου τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ: ο εποπτικός θεσμός της Κυβέρνησης επί των αιρετών τριών Περιφερειών που δρούν στο Αιγαίο) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα 5/1…

Άρχισε η λειτουργία του γραφείου απεμπλοκής επενδύσεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την ευρύτερη συνεργασία στο θέμα των μπλοκαρισμένων επενδύσεων δημιουργήθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της ΑΔΑ, κ. Φώτη Χατζημιχάλη, το γραφείο καταγραφής, απεμπλοκής και παρακολούθησης των επενδύσεων στο Αιγαίο. Μέσω του συγκεκριμένου γραφείου η ΑΔΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση των διαδικασιών, την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προώθηση κάθε επένδυσης στο Αιγαίο.

Το  γραφείο καταγραφής, απεμπλοκής και παρακολούθησης των  επενδύσεων της  Α.Δ.Α. άρχισε ήδη τη δημιουργία σχετικού πίνακα με τη συγκεντρωτική καταγραφή και παρουσίαση των επενδύσεων  που χρήζουν αρωγής και παρέμβασης για την απεμπλοκή τους και ο οποίος περιλαμβάνει:

  • Στοιχεία, περιγραφή, χαρακτηριστικά της επένδυσης.
  • Καταγραφή των ολοκληρωμένων και των προς διεκπεραίωση σταδίων.
  • Προσδιορισμό των καθυστερήσεων στη υλοποίηση του έργου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για κάθε πληροφορία, επαφή ή αποστολή στοιχείων στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της ΑΔΑ.

 Ήδη με επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΑ έχει επικοινωνήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρειες- Δήμους- Επιμελητήρια κλπ.) με στόχο την άμεση ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων και τον καλύτερο συντονισμό όλων των υπηρεσιών, ώστε να επιταχυνθεί η απεμπλοκή επενδύσεων που λιμνάζουν στο Αιγαίο και να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές προσπάθειες στην περιοχή.