2012 Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ / ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

 

Το 2011 που φεύγει είναι μία χρονιά ορόσημο για την πορεία του ελληνικού έθνους στον χώρο της μητρώας γης του, στο πλαίσιο μίας εξίσου κρίσιμης χρονιάς για το σύνολο του πλανήτη και ειδικά αυτού του μέρους του που θα μπορούσε να προσδιοριστεί με την φράση δυτικότροπος καπιταλιστικός κόσμος.

Η διεθνής κρίση πολιτισμού που ζούμε, προέρχεται από την χρόνια επικράτηση της μάστιγας του ανεξέλεγκτου, απολίτιστου, απάνθρωπου νεοφιλελευθερισμού στην πολιτική. Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής αποκάλυψαν τους στόχους των ιθυνόντων νοών της:

με την υπερκατανάλωση, την αναγκαστική και καταχρηστική υπερχρέωση κρατών και ατόμων επιδιώχθηκε και επιδιώκεται η υποδούλωση και η «αποικονομία» ευρύτατων κοινωνικών ομάδων, με στόχο την παραγωγή νέου πλούτου για τους κεφαλαιούχους που ούτως ή άλλως θησαύριζαν οι περισσότεροι ήδη από πολλές δεκαετίες εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψυχών του πλανήτη.

Αυτές οι δυνάμεις, είχαν και έχουν καλοπληρωμένα «τσιράκια» σε όλες τις τάξεις και σε όλους τους τόπους για να προωθούν την τακτική τους και τους σκοπούς τους. Εξαιτίας των ραγδαίων και βίαιων εξελίξεων στον οικονομικό τομέα, έχει καταστεί δυνατό να γνωρίζουμε πλέον ποιοι είναι οι «υπηρέτες» της «νέας τάξης πραγμάτων», σχεδόν σε κάθε χώρα, κάθε πόλη και κάθε χωριό.

Ένα νέο εκβιαστικό συμβόλαιο προωθείται για να δεσμεύσει τους λαούς επί των οποίων επικρατεί αυτή η «διεθνής μαύρη κάστα» συμφερόντων. Ονομάζεται παντού ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
Προβλέπει την εξαθλίωση μας με νομότυπο τρόπο. Την υποδούλωση ημών και των παιδιών μας με απειλή την πείνα την οποία μάς δείχνουν με συγκεκριμένο τρόπο από τα κανάλια τους, αφού κάποιοι συμπολίτες μας την βιώνουν ήδη παραδειγματικά. Αν δεν αποδεχτούμε να φυτοζωούμε, τότε θα πεινάσουμε. Αυτό είναι το δίλλημα.


Το 2012 δεν είναι μία χρονιά απελπισίας

…όπως τεχνητά θέλουν να μας επιβάλουν να πιστεύουμε οι «μνημονιακοί» μέσω των πουλημένων και συχνά διορισμένων πολιτικών τους σε χώρες, σε πόλεις, σε χωριά.
Το 2012 δεν είναι μία χρονιά εξαθλίωσης όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και τα αντίστοιχα ΜΜΕ του «μνημονιακού συστήματος».
Το 2012 δεν είναι η χρονιά που θα χοροπηδούν σαν τους διαβόλους όλοι αυτοί οι τύποι, επάνω από τα προσκυνημένα κεφάλια μας, το παραδομένο πνεύμα μας.

ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.

Το 2012 είναι η χρονιά που τα παιδιά μας θα αρχίσουν να οργανώνονται εναντίον των «μνημονιακών και του μνημονίου» για να μην δουν τα δικά τους παιδιά να πεινάνε, χωρίς ευκαιρίες, χωρίς δουλειά, χωρίς διεθνή αξιοπρέπεια…

Το 2012 είναι η χρονιά κατά την οποία ο κάθε ένας από εμάς – από ντροπή προς τα παιδιά του – θα επιστρέψει το «χαστούκι» σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε χώρα, εναντίον εκείνων που μας έφεραν ως εδώ:

  • στον ακοινώνητο και αγενή γείτονα που πετά τα σκουπίδια του έξω από τους κάδους,
  • στον λαϊκιστή ψηφοθήρα δημοτικό σύμβουλο της γειτονιάς που κατασπαταλά τα χρήματα του Δήμου σε μικρορουσφέτια,
  • στον ψεύτη δήμαρχο που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εισπράττει αυτός και οι κολλητοί του τα οφέλη από την θέση του, χωρίς να προσφέρει,
  • στον ψεύτη βουλευτή που προτιμά τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα ταξίδια και το καφενείο της Βουλής, από το να βρίσκεται δίπλα στους ψηφοφόρους της περιοχής του για να επεξεργάζεται και να επιλύει τα προβλήματα τους,
  • στον υπουργό και την κυβέρνηση που υπογράφουν τα πάντα, αρκεί να διασφαλίσουν λίγες περισσότερες ημέρες συμμετοχής στην εξουσία και τον πλούτο της, αδιαφορώντας για το αν καθίστανται υποτελής οι ίδιοι, αλλά κυρίως για το αν καθιστούν – χωρίς να τους έχουν ρωτήσει – υποτελείς τους πολίτες που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν.


Μπορούμε να απαλλαγούμε πολύ γρήγορα από όλους αυτούς.

Μπορούμε να διαχειριστούμε μόνοι την τύχη μας και  να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, σε μία αξιοπρεπή, ελεύθερη και πλούσια (από όλες τις πλευρές) πατρίδα.
Μπορούμε να σταματήσουμε την εξαθλίωση και άλλων συμπολιτών μας τώρα.
Μπορούμε να διολοστείλουμε για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια τους «σωτήρες» μας από το εξωτερικό και τα «τσιράκια» και τους «γενίτσαρους» τους, στο εσωτερικό.

Το 2012 δεν θα είναι χρονιά πλήρους ταπείνωσης, απελπισίας, τρομοκράτησης και τελικής παράδοσης των πολιτών, όπως την σχεδιάζουν «κάποιοι».
Θα είναι χρονιά ανάστασης της κοινωνίας.
Όλων όσων επιθυμούν να ζουν σε μία πολιτισμένη κοινωνία.

Καλή Χρονιά,
Καλή Λευτεριά.

Κ. Δραγάτης