«Ναυτικός της Χρονιάς» ο πλοίαρχος Στ. Περιστεράκης του Κυκλαδικού «ΑΡΤΕΜΙΣ» στα Greek Shipping Awards 2011

Ο καπετάν - Στυλιανός Περιστεράκης

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που δημοσιοποίησε σήμερα 27 Δεκεμβρίου η πλοιοκτήτρια ΑΝΕΚ LINES, καπετάνιος πλοίου της – του πολύ γνωστού στην Πάρο και στα νησιά των Κυκλάδων «ΑΡΤΕΜΙΣ» – κέρδισε μία πολύ σημαντική διεθνή διάκριση και μάλιστα, για πολύ σημαντικό λόγο: την ικανότητα και το ήθος του ναυτικού.

Πρόκειται για την σπουδαία διάκριση «Ναυτικός της Χρονιάς» που απονεμήθηκε στον καπετάνιο του «ΑΡΤΕΜΙΣ» Στυλιανό Περιστεράκη σε εκδήλωση για τα Greek Shipping Awards 2011, που διοργάνωσαν πρόσφατα η  Lloyds List. Η βράβευση του καπετάνιου ήρθε ως επάξια  αναγνώριση της έγκαιρης και επιτυχημένης παρέμβασης του «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τη διάσωση συμπατριωτών μας στο Αιγαίο. Η διάκριση αναδεικνύει…

Ναυαγοί κατά τον εντοπισμό τους από το ΑΡΤΕΜΙΣ στην Τήνο

…τις ικανότητες και το ήθος των Ελλήνων ναυτικών που ζουν και αγαπούν τη θάλασσα στις καλές και τις δύσκολες στιγμές της.
Ο καπετάν Περιστεράκης, αφού ευχαρίστησε για τη βράβευσή του  δήλωσε στη Lloyds: «Έχω την τιμή να είμαι πλοίαρχος της εταιρείας ANEK LINES αλλά και Έλληνας  ναυτικός. .. Η ελληνική ναυτοσύνη είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τις εξαιρετικές ικανότητες των ανθρώπων που την απαρτίζουν, αλλά και για το ίδιον του ήθους της. Αντλώ ικανοποίηση από το επάγγελμά μου, διότι μου προσφέρει στιγμές μεγαλείου, όπως η διάσωση των συνανθρώπων μας. Όπως επίσης θεωρώ εξίσου σημαντική και την παρουσία μας κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες στα μικρά αποκομμένα νησάκια  μας».

Κλείνοντας,  ο πλοίαρχος ευχήθηκε τα καλύτερα σ’ όλη την ελληνική ναυτιλία, καλά ταξίδια  στους ναυτικούς του κόσμου και υγεία στις οικογένειές τους.