«Άλλα – ντάλα – μάλα» από υπουργείο και Δήμο Πάρου για το Γυμνάσιο Πάρου

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου» Κ. Ροκονίδας

Ο συνδυασμός της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, δημοσιοποίησε σήμερα 22/12 ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απάντηση που έλαβαν οι βουλευτές του ΚΚΕ από το αρμόδιο υπουργείο για την υπόθεση του Γυμνασίου Παροικιάς και των όποιων εξελίξεων γύρω από την ανάγκη κατασκευής νέου σχολικού κτηρίου.
Με την ευκαιρία καταγγέλλεται και η στάση της διοίκησης του Δήμου Πάρου που δεν μετέχει διεκδικητικά υπέρ των αιτημάτων των γονέων, αλλά διαχειριστικά.
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο του συνδυασμού και το αρχείο των απαντήσεων στους βουλευτές του ΚΚΕ:

«Σε απάντηση ερώτησης του Κ.Κ.Ε. σχετικά με το 2ο Γυμνάσιο της Παροικιάς Πάρου, που κατατέθηκε στις 4-11-2011, αποκαλύπτεται με χαρακτηριστικό τρόπο η αντίληψη της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου για τη αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών. Ταυτόχρονα και για ένα  ακόμα πρόβλημα του τόπου μας διαπιστώνεται η διαχειριστική αντίληψη της Δημοτικής Αρχής και το σφιχταγκάλιασμα της  με τις επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής και όχι των αναγκών του τόπου.

Δείχνει απρόθυμη να αποτελέσει τον εκφραστή της δικαιολογημένης αγανάκτησης των γονιών  όταν, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών μετά από 15 μήνες εκχώρησης της μελέτης του Γυμνασίου στην  «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» δεν έχει εγκριθεί αυτή η μεταφορά!!!
Να αναλογιστεί κανείς ότι το έργο αυτό όπως και άλλα μεταφέρθηκαν στην «ΕΓΝΑΤΙΑ» στο όνομα της γρήγορης εκτέλεσης τους!!!
Από τα πράγματα προκύπτει, ότι η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολο της πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες συντονισμού αγωνιστικών δράσεων. Είναι αυτονόητο ότι θα μας βρούν συμπαραστάτες και συμμέτοχους».
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την απάντηση του «αρμόδιου» υπουργείου: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ