Προχωρούν οι διαδικασίες αντίδρασης στα χαράτσια και στην Πάρο

Η Λαϊκή Επιτροπή Πάρου δημοσιοποίησε σήμερα 21/12 ανακοίνωση για να ενημερώσει τους πολίτες για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της αντίδρασης πολιτών του νησιού μας στα χαράτσια. Θυμίζουμε ότι η επιτροπή αυτή δημιουργήθηκε από πολιτικές δυνάμεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πάρου και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων του νησιού, με σκοπό να αντιδράσουν στα χαράτσια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Γ. Παπανδρέου που συνεχίζονται με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ του Λ. Παπαδήμου.

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο ενημέρωσης:
 
«
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΟΥ
Μετά την άρνηση  της ΔΕΗ να παραλάβει από  τη Λαϊκή Επιτροπή τη πρώτη δόση δηλώσεων  άρνησης πληρωμής του χαρατσιού, προχωρούμε με τη συμπαράσταση και την ενεργή συμμετοχή νομικών του νησιού μας  σε εξωδικαστική επίδοση τους. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι  όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας συμμετέχουν στην οργανωμένη αντίδραση πληρωμής του χαρατσιού, όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι ο μόνος δρόμος που υπάρχει για  τα λαϊκά στρώματα και τα συμφέροντα τους είναι αυτός της οργανωμένης πάλης.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ  έρχεται τώρα,  με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, να μαζέψει τα χαράτσια μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για το 2012 και για τα επόμενα χρόνια. Μετά τη λαϊκή αντίδραση στον αρχικό τους νόμο και τις προσπάθειες εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης με τις αλλεπάλληλες «ερμηνευτικές» εγκυκλίους  που  ακολούθησαν, επιχειρούν τη καταβολή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ σε δόσεις, που δεν το κάνει λιγότερο εξοντωτικό και απαράδεκτο. Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι άνεργοι, οι αγρότες δεν πρέπει να ανεχτούν τη μονιμοποίησή του. Τα κόλπα, η προπαγάνδα και οι εκβιασμοί της συγκυβέρνησης πρέπει να πέσουν στο κενό.

Ευχόμαστε σε όλους σας γιορτές με δύναμη, υγεία, αισιοδοξία και η  νέα χρονιά να μας οπλίσει  όλους με περισσότερο πείσμα, οργάνωση και αλληλεγγύη, για  να δυναμώσει η άρνηση πληρωμής , η πάλη για την κατάργηση των φορομπηχτικών μέτρων και ο αγώνας για όλα τα λαϊκά προβλήματα».
21-12-2011