Αστυνομικό δελτίο Κυκλάδων / περιστατικά των τελευταίων τριών ημερών

Από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δημοσιοποιήθηκαν σήμερα 20 Δεκεμβρίου περιστατικά με παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από τα αστυνομικά τμήματα των Κυκλάδων. Ακολουθούν οι σχετικές περιγραφές:

1) Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων σε καταστήματα στην Άνδρο

Συνελήφθησαν, δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 20 και 25 ετών, για διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη 26χρονου ομοεθνή τους, που αναζητείται. Ειδικότερα το Σάββατο 17-12-2011 το απόγευμα, στο Γαύριο Άνδρου στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούσαν περιπολούντες αστυνομικοί, εντοπίστηκαν οι τρεις αλλοδαποί να κινούνται πεζοί και στην θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή.

Από την καταδίωξη που ακολούθησε συνελήφθη ο 25χρονος, ο οποίος διαμένει παράνομα στην Χώρα, και βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό πόσο των 45 ευρώ σε κέρματα, τα οποία του είχαν παραδώσει οι δυο ομοεθνείς του. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας εκδόθηκαν αναζητήσεις και συνελήφθη χθες 19-12-2011 το βράδυ κατά την άφιξη του στον λιμένα της Μύκονου, από λιμενικούς, ο 20χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Άνδρο, σε ενοικιαζόμενο Ι.Χ. επιβατικό αυτονόητο που χρησιμοποιούσαν και σε κατάλυμα που διέμειναν ο 20χρονος και ο 32χρονος βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, δυο φακοί χειρός, κοσμήματα, καθώς και πλήθος κλοπιμαίων, τα οποία κατασχέθηκαν. Έχουν εξιχνιαστεί συνολικά τρεις διαρρήξεις σε καταστήματα, από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα και προϊόντα και συγκεκριμένα:

  • Το χρονικό διάστημα από 15 έως 16/12/2011, διέρρηξαν κατάστημα (πρακτορείο ΟΠΑΠ) στην Χώρα Άνδρου,
  • Το χρονικό διάστημα από 16 έως 17/12/2011, διέρρηξαν κατάστημα ( Super Market ) στην Χώρα Άνδρου,
  • Την χρονικό διάστημα από 16 έως 17/12/2011, διέρρηξαν κατάστημα ψιλικών στο Μπατσί Άνδρου.

Ο 20χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, ενώ σε βάρος του 25χρονου, οποίος αφέθηκε ελεύθερος, θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης. Την προανάκριση διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου, το οποίο διερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων. Μέρος των κατασχεθέντων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση τους.

2) Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός έλληνα πολίτη για πλημμελή φύλαξη εκρηκτικών υλών στην Κέα

Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κέας σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού για πλημμελή φύλαξη εκρηκτικών υλών και παραβίαση των όρων της άδειας αγοράς μεταφοράς και κατανάλωσης εκρηκτικών υλών. Ειδικότερα χθες 19-12-2011 το πρωί στην περιοχή Ιουλίδα Κέας, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης εκρηκτικών υλών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση λατομείο όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • χίλια διακόσια εβδομήντα πέντε (1,275) κιλά πετρελαιοαμωννίτιδα (ANFO),
  • πενήντα ένα (51) τεμάχια αμωννίτιδα,
  • δυο (2) καψύλλια,
  • ενάμιση (1,5) μέτρο βραδύκαυστη θρυαλλίδα,
  • εννιακόσια πενήντα μέτρα (950)  ακαριαία θρυαλλίδα.

Οι ποσότητες των κατασχεθέντων εκρηκτικών υλών διατηρούνταν σε εξωτερικό χώρο του λατομείου, χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις αφαλούς φύλαξης και αποθήκευσής τους.
Ο 33χρονος εκπρόσωπος της εταιρίας απουσίαζε κατά την διάρκεια του έλεγχου και αναζητείται. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

3) Συνελήφθη ένας αλλοδαπός για κλοπές στην Σύρο. Εξιχνιάστηκαν δυο περιπτώσεις κλοπής χαλκού

Συνελήφθη χθες 19-12-2011 το βράδυ, ένας 41χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για κλοπές. Ειδικότερα, χθες το απόγευμα καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ερμούπολης, κλοπή χαλκού συνολικής αξίας 1.600 ευρώ, από επιχείρηση εμπορίας μετάλλων ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού στη Βάρη Σύρου. Υστέρα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, εκδόθηκαν αναζητήσεις και συνελήφθη χθες το βράδυ, κατά την άφιξη του στον λιμένα του Πειραιά, από λιμενικούς, ο 41χρονος και σε έρευνα που ακολούθησε σε τρία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, που μετέφερε με πλοίο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 300 κιλά χαλκού. Επιπλέον στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής έρευνας εξιχνιάστηκε ακόμη μια κλοπή καλωδίων χαλκού, που είχε διαπράξει ο 41χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 04-12-2011 από αποθήκη 49χρονου ημεδαπού στην Ερμούπολη Σύρου.
Οι  ποσότητες του χαλκού που κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να αποδοθούν στους δικαιούχους. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.