Λαϊκή Επιτροπή Πάρου ενάντια στα «χαράτσια»: «Νέα κολοτούμπα Βλαχογιάννη»

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 26 Νορμβρίου 2011

Μ. Ισιγώνης: «Η θέση Βλαχογιάννη θα περάσει από δυο – τρεις κολοτούμπες ακόμα. Σε ό,τι αφορά τον νομικό σύμβουλο του δήμου είναι ιδεολογικά αντίθετος, τεμπέλης και βαριέται*».

Η νέα συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Πάρου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου το βράδυ της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου έβγαλε ουσιαστικά ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες του νησιού που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα από τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης της χώρας: «Μην περιμένετε καμία βοήθεια από την δημοτική πλειοψηφία του κ. Βλαχογιάννη, που είναι ταγμένη στο πλευρό της κυβέρνησης (στελεχών) ΠΑΣΟΚ».


Πως οδηγηθήκαμε στην κολοτούμπα Βλαχογιάννη

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που είχε γίνει στις 11 Νοεμβρίου 2011 η νεοσύστατη Πρωτοβουλία Πολιτών Πάρου είχε ζητήσει να συζητηθεί το ζήτημα των «χαρατσιών» που επιβάλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Στο δημοτικό συμβούλιο της 11/11 εμφανίστηκαν δεκάδες πολίτες του νησιού μας, ώστε να υποστηρίξουν το αίτημά τους προκειμένου το θέμα του «χαρατσιού» να συζητηθεί. Ο κ. Κοντός και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας μπροστά στην πίεση των συγκεντρωμένων αναγκάστηκαν να βάλουν ως προ ημερήσιας διάταξης το θέμα προς συζήτηση. Μετά από τη συζήτηση που είχε γίνει και είχε παρουσιάσει αναλυτικά η εφημερίδα μας στο προηγούμενο της φύλλο αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης από το δημοτικό συμβούλιο. Το ψήφισμα συμπαράστασης στους πολίτες σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας δεν ήταν τελικά και τόσο εύκολο να εκδοθεί, καθώς οι δημοτικές παρατάξεις είχαν τις ενστάσεις τους για το τι ακριβώς θα γραφόταν. Για τη συγγραφή του ψηφίσματος συμμετείχαν ο συνδυασμός της πλειοψηφίας («Ενότητα για το Μέλλον – Ενιαία Κίνηση Πολιτών»), η μείζονα αντιπολίτευση («Πάρος – ΑΞΙΑ») και η «Λαϊκή Συσπείρωση». Η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου» δεν συμμετείχε, λόγω του ότι είχε διαφωνήσει για διαδικαστικό θέμα ο κ. Μ. Ισιγώνης και όχι γιατί διαφωνούσε στην έκδοση ψηφίσματος.

Ένα άλλο περίεργο του ψηφίσματος ήταν ότι, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν συμφωνήσει για την έκδοσή του και το είχαν ψηφίσει στη συνεδρίαση της 11/11, δεν είχαν γνώση για το τι ακριβώς θα έγραφε το ψήφισμα διαμαρτυρίας. Τελικά, την περασμένη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου μοιράστηκε στα ΜΜΕ το ψήφισμα που είχε όμως ημερομηνία 11/11 ώστε να δείχνει ότι ουσιαστικά είχε ανακοινωθεί την ημέρα που έγινε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κάτι τέτοιο είναι βέβαια ανακριβές. Σημειώνουμε ακόμα, ότι πλην δύο – τριών ατόμων που αντάλλασσαν τα e-mail προκειμένου να συμφωνήσουν στο κείμενο του ψηφίσματος όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είχαν γνώση του τι ακριβώς ψήφισαν! Το ψήφισμα είχε ως εξής: «Η επιβολή μέτρων…


…στον ήδη πιεσμένο οικονομικά Ελληνικό λαό έχει ξεπεράσει τα όρια πλέον των δυνατοτήτων του. Οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας που πιέζεται, με τους πολίτες να αγωνιούν, να οργίζονται και να υποφέρουν είναι απόρροια της αλλαγής της καθημερινής ζωής όλων μας προς το χειρότερο. Η επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αποτελεί μορφή άσκησης ψυχολογικής βίας και ιδιαίτερα στα οικονομικά αδύναμα άτομα. Ο Δήμος Πάρου είναι αποδέκτης όχι απλά διαμαρτυριών αλλά και προβλημάτων επιβίωσης. Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στο νέο χαράτσι που αποστέλλεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αποφασίζει να στηρίξει με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρό επαγγελματία που αρνείται να πληρώσει τα νέα εξοντωτικά μέτρα επειδή δεν μπορεί. Είμαστε αντίθετοι στην επιβολή κυρώσεων όπως διακοπή ρεύματος κλπ. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος της Πάρου θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει με τις υπηρεσίες του (νομικές, προνοιακές κλπ), αλλά αναπτύσσοντας και νέες προνοιακές δομές στο μέλλον, προκειμένου να στηρίξουν όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσίων με διακοπή ρεύματος κλπ. Το ψήφισμα αυτό να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, στις αρμόδιες υπηρεσίες, στην διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιευθεί σε όλα τα ΜΜΕ».

Η συγκέντρωση, οι κομπασμοί

Την περασμένη Κυριακή 20 Νοεμβρίου στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος» πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη από πλευράς προσέλευσης κόσμου συγκέντρωση έπειτα από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Πάρου. Στην εκδήλωση μίλησαν πολλοί συμπολίτες μας και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλόγων και φορέων. Ακόμα, στη διάρκεια της συνάντησης – εκδήλωσης δόθηκε ο λόγος και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πάρου κ. Λ. Κοντό ο οποίος ανέγνωσε το ψήφισμα. Ο κ. Κοντός απέσπασε μάλιστα και χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους που πίστεψαν ότι ο δήμος μας θα είχε ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των δημοτών του και θα παρείχε συμπαράσταση προς αυτούς.

Γι’ αυτή τη συγκέντρωση η Λαϊκή Πρωτοβουλία Πάρου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Εμείς που συγκεντρωθήκαμε την Κυριακή 20-11-2011 στην αίθουσα του «Αρχίλοχου» με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Πάρου, ομόφωνα εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτηση μας για την επιβολή από μέρους της κυβέρνησης του άδικου, εκβιαστικού, αντιλαϊκού χαρατσιού ακινήτων που καλούμαστε να  πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Εμείς οι Παριανές και οι Παριανοί εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, άνεργοι, αγρότες, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑΙ μετά την τραγική συρρίκνωση των εισοδημάτων μας και τη λαίλαπα παλιών και νέων δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων, δεν αντέχουμε, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πληρώσουμε το χαράτσι και γιατί τα χρέη δεν μας ανήκουν. Αποφασίζουμε να αντιδράσουμε και να αγωνιστούμε οργανωμένα με μαζική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, καταβάλλοντας μόνο την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε ανυπεράσπιστο κανένα οικονομικά αδύναμο και ανήμπορο συμπολίτη μας. Προειδοποιούμε ότι όποια προσπάθεια γίνει διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος θα συναντήσει το εμπόδιο της ανθρώπινης αλυσίδας και σε περίπτωση διακοπής θα γίνεται επανασύνδεση. Είμαστε αποφασισμένοι απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Κανένας συμβιβασμός, κανένας εκβιασμός. ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ Η συγκέντρωση Παριανών πολιτών με τη πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Πάρου».

Και «πριν αλέκτορα φωνήσαι…» ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ

Την επόμενη ημέρα της συγκέντρωσης και της ανάγνωσης του ψηφίσματος από τον κ. Λ. Κοντό, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής Πάρου επισκέφθηκε στο γραφείο του τον κ. Βλαχογιάννη, ώστε να συζητήσει την ουσία του ψηφίσματος, δηλαδή ποια ακριβώς θα είναι η συμπαράσταση που θα προσφέρει ο Δήμος Πάρου. Στη συνάντηση κλήθηκε από τον κ. Βλαχογιάννη και ο νομικός σύμβουλος του δήμου κ. Κ. Φιφλής. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε για τη συνάντηση ενημερωτική σελίδα στο ίντερνετ (fileleutheros) που συνδέεται με την εφημερίδα μας, ο κ. Βλαχογιάννης είπε ότι η υποστήριξη από πλευράς δήμου θα παρέχεται μόνο σε εκείνους τους πολίτες που θα έχουν τις προδιαγραφές που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο οικονομικών! Δηλαδή, όσους είναι ανάπηροι κατά 80% κλπ. Έκπληκτοι οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής τού είπαν ότι στο ψήφισμα που εκδόθηκε έγραφε ότι ο Δήμος θα στηρίξει «με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρό επαγγελματία που αρνείται να πληρώσει τα νέα εξοντωτικά μέτρα επειδή δεν μπορεί». Στη συνέχεια, ρώτησαν τον δήμαρχο «ποιος θα αποφασίζει ποιος δεν μπορεί;».

Ο κ. Βλαχογιάννης είπε διάφορα ως δικαιολογία και επέμενε γενικά στο «όποιος δεν μπορεί». Στη συνέχεια, ο κ. Φιφλής υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να παραστεί ως νομικός σύμβουλος σε ενδεχόμενες δίκες μεταξύ δημοτών και της ΔΕΗ… Με λίγα λόγια, όσα έγραφε και υποστήριζε στο ψήφισμά του ο δήμος δεν μπορούσαν να γίνουν στην πραγματικότητα… Άλλη μία κολοτούμπα (η πολλοστή) του κ. Βλαχογιάννη είχε καταγραφεί… Άλλη μία παρελκυστική τακτική με προσχώματα από τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Η οργή των δημοτών

Την Τετάρτη 23/11 μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Πάρου συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πάρου προκειμένου να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα της συνέχισης του αγώνα τους, αλλά και να ενημερώσουν όσους δεν ήταν στη συνάντηση με τον κ. Βλαχογιάννη. Όπως ειπώθηκε «ο δήμαρχος δεν ήταν ξεκάθαρος. Ναι μεν, αλλά, μας έλεγε και ότι περιμένει την απόφαση του υπουργείου οικονομικών για τις ευπαθείς ομάδες. Σε συνεχείς ερωτήσεις που κάναμε τι θα γίνει μ’ αυτούς που δεν μπορούν, ως απάντηση λαμβάναμε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Όλο «θα δούμε» έλεγε. Και αυτό το «θα δούμε» έγινε μετά από πολύ πίεση που ασκήσαμε. Κολοτούμπα έκαναν οι άνθρωποι. Πως αλλιώς να το πούμε;». Ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων Πάρου – Αντιπάρου κ. Γ. Παπανικολάου είπε: «Ακόμα, και στο «θα βοηθήσουμε όσους δεν μπορούν» ο κ. Βλαχογιάννης έφθασε μετά από 4-5 κολοτούμπες. Θα έρθει μας είπε ο κ. Φιφλής σαν ηθικός συμπαραστάτης και όχι για νομική κάλυψη. Μας έλεγε απίστευτα πράγματα. Από τη μία υποστήριζε ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και από την άλλη ότι δεν μπορεί να έρθει ως νομικός σύμβουλος».

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μ. Ισιγώνης τόνισε για τα όσα είχαν συζητηθεί στο δημαρχείο με τον κ. Χρ. Βλαχογιάννη: «Η συνάντηση πέρασε από χίλια κύματα. Ο νομικός σύμβουλος του δήμου δεν θέλει γιατί είναι και ιδεολογικά αντίθετος, αλλά και επειδή είναι και τεμπέλης και βαριέται. Άλλα έλεγε στη συνάντηση ο δήμαρχος, άλλα ο κ. Κοντός. Ξεκίνησαν λέγοντας ότι δεν μπορούν να μας στηρίξουν και μετά μας είπαν ότι το δημοτικό συμβούλιο θα κρίνει τις κοινωνικές ομάδες που θα στηρίξει. Κατάλαβαν τη λούμπα που πήγαν να πέσουν και μας είπαν στη συνέχεια θα δούμε ποιους θα στηρίξουμε».

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου κ. Δέσποινα Χριστοφόρου είπε: «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον δήμαρχο. Πρέπει να γίνει σαφής η στάση του στις συγκεντρώσεις που θα πηγαίνουμε. Αυτά που γίνονται πρέπει να τα μαθαίνει ο κόσμος. Αν ο δήμαρχος δεν θέλει να βοηθήσει πρέπει να ξεμπροστιαστεί στον κόσμο. Αν δεν συμφωνεί με τις κινητοποιήσεις μας να το πει ανοιχτά». Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Απ. Αλιπράντης είπε: «Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε τη θέση του με όσα είπε για βοήθεια στις ομάδες που δεν μπορούν. Η νομική υπηρεσία του δήμου έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι δεν μπορεί να μας βοηθήσει».

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Ροκονίδας είπε: «Για την παραχώρηση των ΚΕΠ που μας είπαν για να συγκεντρώνουμε τις αιτήσεις των πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι ειπώθηκε εδώ μέσα ότι είναι ένα θετικό βήμα από πλευράς δήμου. Δεν είναι θετικό, διότι είναι ανέξοδο και αφού εξασφάλισαν ότι δεν θα έχουν καμία ευθύνη. Εδώ υπάρχει ένα ψήφισμα που εξέδωσαν και στη συνέχεια μας είπαν ότι δεν μπορούν να το υποστηρίξουν. Όπως η παραχώρηση των ΚΕΠ δεν είναι από τσαμπουκά. Ο Βλαχογιάννης πρέπει να υποστηρίξει το ψήφισμα όχι αναλόγως με το τι έχει μέσα το κεφάλι του ή αν ο νομικός του σύμβουλος είναι τεμπέλης ή δουλευταράς. Με βάση των κώδικα πρέπει ο δήμαρχος να εφαρμόσει το ψήφισμα. Εδώ πλέον υπάρχει ζήτημα. Ο κ. Βλαχογιάννης επί της ουσίας αρνείται να εφαρμόσει το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου».

Το ψήφισμα με «υποσχετική»

Ο κ. Σωτ. Χουλιάρας στην τοποθέτησή του είπε: «Ο δήμαρχος ήταν ξεκάθαρος, αν θα συμμετέχει ή όχι στις ενέργειες που θα κάνουμε. Την περασμένη Κυριακή διάβασε ο εκπρόσωπός του (Κοντός) ένα ψήφισμα και μετά τα πήραν όλα πίσω. Ήρθε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στη συγκέντρωσή μας την Κυριακή για να κοροϊδέψει τον κόσμο». Ο κ. Χουλιάρας ανέφερε στη συνέχεια τηλέφωνα που έχει λάβει τις τελευταίες μέρες από πολίτες που τον ρωτούν τι γίνεται με τον δήμαρχο και αν το ψήφισμα ισχύει ή αν έχει αλλάξει στάση ο δήμος. Στη συνέχεια πρότεινε το παρακάτω ψήφισμα:

«Πάρε θέση δήμαρχε.
Στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Πάρου για το χαράτσι ακινήτων (διαβάστηκε στη συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής που έγινε την Κυριακή στον «Αρχίλοχο» από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Λ. Κοντό), αναφέρεται επί λέξει ότι το δημοτικό συμβούλιο: «Αποφασίζει να στηρίξει με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρό επαγγελματία που αρνείται να πληρώσει τα νέα μέτρα και δεν μπορεί… Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο δήμος Πάρου θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει με τις υπηρεσίες του (νομικές, προνοιακές κλπ), προκειμένου να στηρίξουν όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, με διακοπή ρεύματος κλπ). Αυτά την Κυριακή. Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου το μεσημέρι, έγινε συνάντηση μελών της Λαϊκής Επιτροπής με τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον νομικό σύμβουλο του δήμου κ. Φιφλή. Εκεί ο δήμαρχος άρχισε τα ναι μεν αλλά, θα δούμε όταν έλθει εκείνη η ώρα, θα υποστηρίξουμε εκείνους που αποδεδειγμένα δεν μπορούν κλπ. Χωρίς πολλά λόγια. Εδώ και τώρα ο δήμαρχος πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να απαντήσει πρωτίστως στην Παριανή κοινωνία. Αυτά που αναφέρονται στο ψήφισμα θα γίνουν πράξη ναι ή όχι; Θα συνυπογράψει ο νομικός σύμβουλος του δήμου τις όποιες προσφυγές γίνουν, ώστε έμπρακτα να δείξει την συμπαράστασή του στους συμπολίτες μας που δεν έχουν, δεν μπορούν και αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι; Αυτά είναι τα καίρια ερωτήματα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Κανείς δεν πιστεύει ότι η υπογραφή του νομικού συμβούλου του δήμου θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην όποια δικαστική απόφαση. Δεν είναι δικονομικό το ζήτημα. Είναι πολιτική απόφαση. Είναι έκφραση πολιτικής συμπαράστασης προς τους συμπολίτες σου που κάνουν ένα δίκαιο αγώνα. Ή υποστηρίζεις αυτόν τον αγώνα ή όχι. Ή συμμετέχεις ενεργά ή κωλυσιεργείς. Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Μέση οδός δεν υπάρχει. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια τούτες τις ώρες. Η Λαϊκή Επιτροπή θα προχωρήσει σε αυτά που αποφάσισε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να διαψεύσουμε τις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Όλοι θα κριθούμε από τις πράξεις μας και όχι από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».
Η πρόταση για το ψήφισμα από τον κ. Σ. Χουλιάρα έγινε δεκτή απ’ όλους τους παρευρισκόμενους. Όμως, υποστηρίχθηκε ότι καλύτερα θα ήταν να μην βγει άμεσα για λόγους τακτικής. Μία άλλη σκέψη που επικράτησε ήταν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει να τεθεί το θέμα, για να πάρουν επίσημη θέση οι δημοτικοί σύμβουλοι που τάχθηκαν υπέρ της έκδοσης ψηφίσματος.

Άλλες αποφάσεις Η Λαϊκή Επιτροπή Πάρου αποφάσισε στη συνεδρίαση της 23/11 να ορίσει υπεύθυνο οικονομικών τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γ. Καρατζά. Ακόμα, αναφέρθηκαν τα μέχρι στιγμής έξοδα (πανώ, ενοικιάσεις αιθουσών). Επίσης, η Λαϊκή Επιτροπή Πάρου αποφάσισε να διοργανωθούν συγκεντρώσεις και στα χωριά της Πάρου. Προχθές Πέμπτη (17/11) πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον Κώστο και χθες το βράδυ στην Μάρπησσα. Αύριο Κυριακή (27/11) είναι προγραμματισμένη να γίνει συνάντηση στις Λεύκες στο Κοινοτικό Μέγαρο. Η εκδήλωση ενημέρωσης θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί. Τέλος, για τη Δευτέρα 28/11 έχουν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις. Στις 6:30 το απόγευμα στην Αλυκή στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού και στις 7 το απόγευμα στη Νάουσα στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Νηρέας».

*  Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου το βράδυ της 2/12/11 και ενώ, η εφημερίδα μας της 3/12/11 είχε τυπωθεί για να παραδοθεί – όπως σε κάθε φύλλο γίνεται – στο πρακτορείο διανομής που την μεταφέρει στα σημεία πώλησης τύπου, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας (Κίνηση Ενεργών Πολιτών) Μ. Ισιγώνης έκανε δήλωση με την οποία ανακάλεσε ότι ο νομικός σύμβουλος του Δήμου είναι τεμπέλης και βαριέται, λέγοντας ότι αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους διατύπωσε λόγω εκνευρισμού. Τόνισε ότι μόνο αυτά ανακαλεί και τίποτε άλλο.
Το κείμενο – όπως γίνεται κάθε εβδομάδα εδώ και περίπου ένα μήνα – παρατίθεται όπως δημοσιεύθηκε στο αντίστοιχο φύλλο της εφημερίδας στην οποία ενυπήρξε. Όσες εξελίξεις συνδέονται με τα κείμενα που αναδημοσιεύονται από την εφημερίδα, ακολουθούν στον ιστότοπο με εύλογη καθυστέρηση, ώστε να μην ακυρώνουν την κυκλοφορία της εφημερίδας μας, αλλά και για να υπηρετείται η χρονολογική συνάφεια των θεμάτων, ώστε να μην αποπροσανατολίζεται ο αναγνώστης.