Αντιμνημονιακός ο νεοδημοκράτης επικεφαλής της αντιπολίτευσης Περιφερειακού Συμβουλίου, Χ. Κόκκινος / Ανακοίνωση για την απεργία

Χωρίς καμία αναφορά στην επιλογή του προέδρου Α. Σαμαρά του κόμματος της ΝΔ για τη στήριξη και συμμετοχή στην κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου, ο επικεφαλής του συνδυασμού της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Χ. Κόκκινος (τον οποίο στηρίζει η ΝΔ) δημοσιοποίησε σήμερα 30/11 ανακοίνωση με την οποία δημοσιοποιεί τις θέσεις του για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και την απεργία. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ

«Το «γαϊτανάκι» των αντιλαϊκών μέτρων συνεχίζεται. Η ελληνική…

…κοινωνία στοχοποιείται!!! Ο λαός μας υποφέρει. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην αδιέξοδη, κοινωνικά άδικη και ανάλγητη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική που με τις επιλογές της οδηγεί την κοινωνία και όλους τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και στη φτώχια.

Η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας – «απόλυσης» στο Δημόσιο, ο Προϋπολογισμός της λιτότητας και της  οπισθοδρόμησης του 2012 , τα επιπλέον εισπρακτικά-αντιλαϊκά μέτρα ύψους εφτά (7) δις ευρώ  που καλείται να επωμισθεί ο ελληνικός λαός το 2012, αποτελούν την αρνητική συνέχεια της διαρκούς υποβάθμισης της καθημερινότητάς μας και της ζωής μας.

Αυτές  οι  ανάλγητες  πολιτικές επιλογές που εφαρμόζονται τα τελευταία δύο (2) χρόνια οδηγούν τους εργαζόμενους σε απόγνωση και την κοινωνία σε εξαθλίωση. Το σύνολο των εργαζομένων   έχει πληγεί με περικοπές μισθών, με καταστρατήγηση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και κατάργηση των κεκτημένων . Βιώνουν την αβεβαιότητα την αγωνία και την ανασφάλεια για το αύριο.

 Οφείλουμε ενωμένοι και  αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τις βάρβαρες και άδικες πολιτικές.

Ο περιφερειακός συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» καλεί  όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει από κοινού οι δύο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011 και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στα νησιά της περιφέρειάς μας.
Αγωνιζόμαστε να αλλάξει αυτή η πολιτική. Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά».

1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011 – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ –  ΜΑΖΙΚΑ