Χωρίς πλοία την 1η Δεκεμβρίου / Αναβολή συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου

Στην πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει για αύριο 1η Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Έτσι, κανένα πλοίο δεν θα αναχωρήσει από τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας για τα νησιά μας, ενώ θα αγκυροβολήσουν μόλις εισέλθουν σε ασφαλείς λιμένες και όσα πλοία θα ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια των ωρών που ισχύει η απεργιακή κινητοποίηση.
Με αυτή την έννοια, το πρωί της 1 Δεκεμβρίου 2011 πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο Blue Star Naxos θα παραλάβει ταξιδιώτες κανονικά για τον Πειραιά και το πλοίο θα αγκυροβολήσει, αφότου καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά.
Εξάλλου, το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποδεχόμενο αίτημα…


…του συνδυασμού της αντιπολίτευσης («Νέα Εποχή» Χ. Κόκκινος) ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του σώματος που είχε προγραμματισθεί  για τις 2 Δεκεμβρίου στην Ερμούπολη Σύρου, εξαιτίας του προβλήματος μεταφορών κατά την ημέρα της απεργίας. Η ανακοίνωση και η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του συμβουλίου αναφέρονται στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στις 29/11 ως εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της γενικής απεργίας  που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και Π.Ν.Ο., η προγραμματισμένη για την 2-12-2011 συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, αναβάλλεται για την Δευτέρα         5-12-2011 και ώρα  10:00 π.μ. σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης (http://wp.me/pU7eZ-2Hv )  που αναγράφονται στην με αριθμ. πρωτ. 87009/8130/25-11-2011 πρόσκληση Περιφερειακού Συμβουλίου».