Περιστατικό βίας επί ζώου, από μαθητή; / παρέμβαση PAWS

 


Η παρακάτω είδηση μας διαβιβάστηκε επίσημα σήμερα 29/11/11 από τον σύλλογο PAWS ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια με την προστασία των ζώων στα νησιά μας. Την δημοσιοποιούμε με επιφυλάξεις και ταυτόχρονα κάνουμε δική μας έρευνα για το θέμα, προκειμένου να επιβεβαιώσουμε όλες τις διαστάσεις του. Ακολουθεί το κείμενο του Paws:


«ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΚΛΩΤΣΗΣΕ ΓΑΤΙ ΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ
Μαθητής της πρώτης Γυμνάσιου κατά την διάρκεια μιας εκδρομής στο Πίσω Λιβάδι πριν από μερικές εβδομάδες κλώτσησε ένα 5 μηνών γατάκι μπροστά στους συμμαθητές και τον δάσκαλο. Μερικοί άλλοι μαθητές προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, και το γατάκι πέθανε λίγες ώρες αργότερα.
Η διοίκηση σχολείου έδωσε αποβολή στον μαθητή για 2 ημέρες και κάλεσε τους γονείς του, οι οποίοι φαίνεται δεν βρήκαν ότι έκανε μεγάλο σφάλμα, προσθέτοντας ότι όλα τα αγόρια αυτό κάνουν. Και όχι μόνο, αλλά για δώρο του έδωσαν ένα αεροβόλο. Και δυστυχώς, ο δάσκαλος, που κάλεσε την φιλοζωική/PAWS για βοήθεια, προσπάθησε να καλύψει τη δράση του μαθητή λέγοντας ότι το γατάκι είχε κτυπηθεί από ένα αυτοκίνητο.
Ο PAWS συγχαίρει την διοίκηση του σχολείου για την απόφαση αποβολής και μετά από συζήτηση με τους διευθυντές θα διοργανώσει ένα σεμινάριο στο σχολείο για το τι θα πει φιλοζωική και ο νόμος 3170 περί της βίας και κακοποίησης των ζώων».

Εθελοντής που έφτιαξε την πινακίδα στο κατάστημα PAWS

Επιπλέον ο σύλλογος πρόκειται να να κάνει εγκαίνεια σε κατάστημα που δημιούργησε στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικιάς με σκοπό την συλλογή οικονομικών και την ενημέρωση για τα έργο του. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο της πρόσκλησης:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΜΑΣ –
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 7μμ στην Αγορά, Παροικία, απέναντι από το εστιατόριο Φράνκα Σκάλα.
Ελάτε να γνωρίσετε το έργο μας, να γίνετε μέλος, εθελοντής, να κάνετε μια δωρεά, να αγοράσετε βιβλία, κοσμήματα, δώρα για Χριστούγεννα σε εξαιρετικές τιμές.
Ελάτε να τα πούμε!