ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ: Ο Χ. Κόκκινος ζητά την αναβολή της συνεδρίασης

 

 

Ο Χ. Κόκκινος

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Χ. Κόκκινος (Νέα Εποχή, στηρίζεται από ΝΔ) κατέθεσε πρόταση στο Προεδρείο του συμβουλίου να αναβληθεί η σχετική συνεδρίαση για τις 2 Δεκεμβρίου 2011 στη Σύρο, για λόγους που εκθέτει στο κείμενο που ακολουθεί:


«Με απόφαση της περιφερειακής αρχής προσδιορίστηκε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011. Δυστυχώς, η περιφερειακή αρχή δεν έλαβε υπόψη της τα παρακάτω:

  1. Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ  24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξε η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται ενάντια στην ανάλγητη και άδικη κυβερνητική πολιτική.
  2. Η κινητοποίηση αυτή αναμένεται να έχει μεγάλη συμμετοχή, με αποτέλεσμα να παραλύσουν οι ακτοπλοϊκές και οι αεροπορικές συγκοινωνίες και να καταστήσουν αδύνατη τη μετακίνηση των περιφερειακών συμβούλων την παραμονή της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου.
  3. Αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι θα απεργήσουν και θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις καταγράφοντας με τη δράση τους και την παρουσία τους την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα που υποθηκεύουν και υποβαθμίζουν τη ζωή μας.

Για τους παραπάνω λόγους:

Ο Περιφερειακός συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» ζητά την αναβολή της συνεδρίασης και τη μετάθεσή της στις αμέσως επόμενες ημέρες. Προτείνουμε ως ενδεικτικές ημερομηνίες τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ή την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στη Σύρο. Οι ανωτέρω ημερομηνίες διευκολύνουν τη μετακίνηση των Δωδεκανησίων περιφερειακών συμβούλων, από και προς τη Σύρο, με βάση τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Τέλος η μετάθεση της συνεδρίασης επιβάλλεται και από την «ηθική» υποχρέωση του Περιφερειακού Συμβουλίου να στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων που δοκιμάζονται από την κυβερνητική λαίλαπα που τα τελευταία δύο (2) χρόνια μας έχει δημιουργήσει πρωτοφανή αδιέξοδα».