Αστυνομικό δελτίο για τις Κυκλάδες κατά το τελευταίο τρίημερο / «Πλούσια» δράση

Από την αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δόθηκαν στη δημοσιότητα ανακοινώσεις για τη δραστηριότητα των αστυνομικών τμημάτων των Κυκλάδων κατά το τελευταίο τριήμερο. Ακολουθεί η παράθεση των σχετικών στοιχείων:

1) Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών σε Ιερούς Ναούς στην Κέα

Συνελήφθησαν χθες 27-11-2011 το βράδυ από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κέας, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας εκ των οποίων δυο ανήλικοι ηλικίας 17 και 15 ετών και ένας 19χρονος, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές. Ειδικότερα ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι  οι τρείς συλληφθέντες από κοινού την 25 και 26-11-2011 αφαίρεσαν χρυσά αφιερώματα από εικόνες τριών Ιερών Ναών στη περιοχή Ελληνικών Κέας αξίας τριών χιλιάδων ευρώ 3.000, καθώς και απροσδιόριστο ποσό χρημάτων μέσα από τα παγκάρια που διέρρηξαν. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρυσά αφιερώματα τα οποία παραδόθηκαν στους εφημερίους των Ιερών Ναών. Οι συλληφθέντες  θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

2) Σοβαρός τραυματισμός ημεδαπού από πυροβόλο όπλο στην Θήρα

Χθες 27-11-2011 το πρωί γνωστοποιήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, από ιατρούς του Κέντρου Υγείας Θήρας, σοβαρός τραυματισμός 76χρονου Έλληνα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Ειδικότερα, χθες το πρωί στο Μεσοχώρι Θήρας, ο 76χρονος βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος από την οικιακή βοηθό μέσα στο σπίτι που διαμένει.  Ειδοποιήθηκε σταθμός του Ε.Κ.Α.Β. και μετέφερε τον 76χρονο στο Κέντρο Υγείας Θήρας, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Αμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας οι οποίοι σε συνεργασία με αξιωματικούς των Εγληματολογικών Υπηρεσιών διεξάγουν έρευνα για τις συνθήκες τραυματισμού του.

Απο συγγενικό πρόσωπο του 76χρονου, παραδόθηκε στις Αστυνομικές Αρχές, ένα πιστόλι διαμετρήματος 9mm, που βρήκε στην οικία του 76χρονου πριν καταφθάσουν οι Αστυνομικές δυνάμεις. Το όπλο κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στα Εγκληματολογικά εργαστήρια. Ο 76χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας  νοσοκομείου του Ηρακλείου Κρήτης.
3) Ανακαλύφθηκε εργαστήριο παραγωγής ναρκωτικών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οικίας στην Θήρα

Συνελήφθη στις 26-11-2011 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας ένας Έλληνας ηλικίας 38 ετών, κατηγορούμενος για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα στις 26/11 το απόγευμα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποιήθηκε αρχικά έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικία του 38χρονου στα Φηρά, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο ως μέσω διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ένα κλειδί οικίας που βρίσκεται στον Καρτεράδο Θήρας.

Ακολούθησε έρευνα, στην οικία του 38χρονου στον Καρτεράδο, όπου εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την παραγωγή ναρκωτικών με την μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας, μέσα στον όποιο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τριαντατρία δενδρύλλια κάνναβης σε ανάπτυξη ύψους από 40 έως 65 εκατοστά, πέντε 5 γλάστρες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 205 γραμμαρίων, ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 30,3 γραμμαρίων, ένα γυάλινο φιαλίδιο που περιείχε ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους 4,3 γραμμαρίων, διάφορες ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές συσκευές, πλαστικές βάσεις και εξαρτήματα υδροπονικής καλλιέργειας. Ο συλληφθείς θα οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Νάξου.

4) Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπής από κατάστημα στην Θήρα

Συνελήφθησαν σήμερα 26-11-2011 στην Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δύο αλλοδαπές  υπήκοοι Ουκρανίας ηλικίας 56 και 37 ετών κατηγορούμενες για κλοπές. Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η 56χρονη μαζί με τον 37χρονη, στις 25-11-2011 μεσημβρινές ώρες,  αφαίρεσαν από  κατάστημα καλλυντικών στα Φηρά Θήρας ένα άρωμα αξίας 58,70 ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε περιπτώσεις κλοπής αρωμάτων συνολικής αξίας 332,23 ευρώ που είχαν διαπράξει οι συλληφθείσες κατά το παρελθόν από το ίδιο κατάστημα. Τα αρώματα βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο. Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Νάξου.

5) Σύλληψη ενός ημεδαπού για κλοπές και απόπειρα κλοπής στην Σύρο

Συνελήφθη στις 25-11-2011 στην Σύρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης, ένας 35χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για κλοπές και απόπειρα διάπραξης κλοπής. Ειδικότερα, στις 25-11-2011 πρώτες πρωινές ώρες, ο συλληφθείς διέρρηξε τρία κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ερμούπολη Σύρου και αφαίρεσε από τις ταμειακές τους μηχανές, το συνολικό χρηματικό ποσό των 220 ευρώ, επίσης αποπειράθηκε να διαρρήξει στην ίδια περιοχή και ένα ακόμη εμπορικό κατάστημα. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε ένα κατσαβίδι, καθώς και  το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό το οποίο και κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στους δικαιούχους. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου.