Η Λαϊκή Επιτροπή Πάρου ενάντια στο «χαράτσι» στο λογαριασμό της ΔΕΗ, ενημερώνει
Η Λαϊκή Επιτροπή Πάρου (που έχει συσταθεί ύστερα από πρωτοβουλία του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου και στη συνέχεια έχει στελεχωθεί από εκπροσώπους όλων των συνδυασμών της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων του νησιού μας), με σκοπό να διευκολυνθούν οι πολίτες του νησιού που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να πληρώσουν το «χαράτσι» που έχει μπει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα ενημέρωσης σε ολόκληρη την Πάρο για τους τρόπους νόμιμης αντίδρασης των πολιτών.
Σήμερα 24/11 η Λαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε κείμενο με πρακτικές οδηγίες προς τους πολίτες το οποίο παραθέτουμε στη συνέχεια, ενώ εκπρόσωποι της είχαν ραντεβού με πολίτες στο χωριό Κώστος για να τους ενημερώσουν σχετικά με το θέμα:
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει.
Όλοι μαζί, πρέπει να αντισταθούμε στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό της προηγούμενης κυβέρνησης και της συγκυβέρνησης.
Όλοι μαζί, μπορούμε να νικήσουμε.
Τα παρακάτω μέτρα αφορούν σε πρακτικές ενέργειες ώστε να απομονωθεί το χαράτσι από τον υπόλοιπο λογαριασμό της ΔΕΗ και να αρνηθούμε την πληρωμή του.
1. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ.
Α) Πληρωμή μέσω των αυτόματων ταμειακών μηχανών (ΑΤΜ) των τραπεζών, που έχουμε λογαριασμό.
Ποια είναι η διαδικασία: Πατάμε κατά σειρά τις εξής επιλογές: «Άλλες Συναλλαγές», «Πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ». Πληκτρολογούμε το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής που υπάρχει πάνω στο λογαριασμό και, τέλος, πληρώνουμε μόνο το ποσό που προκύπτει αφού αφαιρέσουμε τη δόση του χαρατσιού. Ο τρόπος αυτός ισχύει ήδη και χρησιμοποιείται μέχρι τώρα από όσους κάνουν άτυπο διακανονισμό εξόφλησης των λογαριασμών τους με δόσεις.
Β) Πληρωμή μέσω κάρτας (είναι τα μηχανήματα που βρίσκονται μέσα στα καταστήματα της ALPHA BANK και της ΠΕΙΡΑΙΩΣ). ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το ΑΤΜ με τη διαφορά ότι βάζουμε στο μηχάνημα μετρητά το ποσό που θέλουμε να πληρώσουμε.
Γ) Πληρωμή μέσω e-banking
Η διαδικασία είναι γνωστή για όσους πληρώνουν με αυτό τον τρόπο.
2. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ
Στη συνέχεια με φωτοτυπία του αποκόμματος της συναλλαγής πηγαίνουμε στα ΚΕΠ Παροικιάς και Νάουσας και συμπληρώνουμε δήλωση (υπάρχει στα ΚΕΠ) με θεωρημένο γνήσιο υπογραφής ότι με το ποσό που πληρώσαμε θέλουμε να καλυφθεί μόνο η αξία του ρεύματος και των δημοτικών τελών. Να αφήνουμε στο ειδικό βιβλίο όνομα και τηλέφωνο. Στη συνέχεια η «Λαϊκή Επιτροπή» θα καταθέσει μαζικά τις δηλώσεις αυτές στη ΔΕΗ. Σε περίπτωση που η ΔΕΗ αρνηθεί να τις παραλάβει, τότε θα στείλουμε τις δηλώσεις με ομαδικό εξώδικο .
Για πληροφορίες σχετικά μπορείτε να επικοινωνείτε :
- Αυτοαπασχολούμενοι, έμποροι, επιχειρηματίες με :Αλιπράντη Απόστολο τηλ. 6946468060 (ώρες 18.00-21.00)
- Δημόσιοι υπάλληλοι με: Καπούτσου Παρασκευή τηλ.6947161558 (ώρες 18.00-21.00)
- Ιδιωτικοί υπάλληλοι με: Παπανικολάου Γιώργο τηλ.6942506019
- Συνταξιούχοι με: Καλακώνα Γιάννη τηλ. 6976229772
- Οποιοσδήποτε άλλος με: Καλακώνα Αργυρώ τηλ. 6973992982
Πάρος 24 -11-11 ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΟΥ





Απάντηση