Κινηματογραφική λέσχη και ανάλυση με τη στήριξη της ΚΔΕΠΑΠ (και οι απαραίτητες – ως φαίνεται – σάλτσες της Α. Κάγκανη)

 

 

Η είδηση είναι αυτή που ακολουθεί εδώ: Την Παρασκευή 25 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις Κινηματογραφικές Λέσχες «Αρχιλόχου» και ΝΗΡΕΑ αντίστοιχα, θα φιλοξενηθεί η ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα «ΑΠ΄ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΑ» παρουσία του δημιουργού της με τον οποίο, μετά το τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Την εκδήλωση στηρίζει η ΚΔΕΠΑΠ.-

Αν είχε εκδοθεί με αυτόν τον τρόπο η ανακοίνωση…

….από τον δημοτικό οργανισμό, μπορεί να λέγαμε και κανένα «μπράβο» και κάποιοι από εμάς μπορεί και να ρίχναμε ένα σταυρουλάκι στις επόμενες εκλογές στην πρόεδρο της ΚΔΕΠΑΠ κ. Α. Κάγκανη – Κορτιάνου. Όμως, όχι, η κ. Α. Κάγκανη – Κορτιάνου θέλει να μας επιβάλει να της πούμε μπράβο για πράγματα που απλώς δικαιούμαστε και που δεν είναι και τόσο σπουδαία. Τουναντίον, είναι τα ελάχιστα, αυτονόητα που δικαιούμαστε.

Γι’ αυτή την είδηση η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ δημοσιοποίησε το κείμενο που ακολουθεί, με σκοπό να τη δοξάσουμε για τις θυσίες που κάνει (με τα λεφτά μας) να μας ανεβάσει το πολιτιστικό επίπεδο (με τα λεφτά μας), και μας αναλύει το πόσο κουράστηκε για να φέρει τον κ. Γκορίτσα (με τα λεφτά μας), παρά τους δύσκολους καιρούς που οικονομικά διανύουμε η ΚΔΕΠΑΠ και η ίδια αποφάσισαν να στηρίξουν την ταινία και να προβληθεί στην Πάρο (με τα λεφτά μας) και όλα αυτά, η κ. Α. Κορτιάνου – Κάγκανη μας τα «κοπανάει» σε μιά ανακοίνωση σαν να έκανε κάποιο πολιτιστικό άθλο, λες και έγιναν με τα δικά της λεφτά. Παρακολουθείστε το κείμενο που δημοσιοποίησε:

«Η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ψυχαγωγία των κατοίκων του νησιού μας, ιδιαίτερα στους δύσκολους χειμερινούς μήνες, συνεχίζει την λειτουργία Κινηματογραφικής Λέσχης σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Αρχίλοχος» και ΝΗΡΕΑΣ κάθε Παρασκευή και Κυριακή αντίστοιχα, στις αίθουσες των Συλλόγων. Η απρόσκοπτη προβολή ταινιών ποιότητας από τις Κινηματογραφικές Λέσχες, για την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά αντίθετα πιστεύουμε ακράδαντα ότι με αυτόν τον τρόπο προωθείται η καλλιέργεια της κινηματογραφικής παιδείας και αισθητικής που άλλωστε έχει και επίσημα αναγνωρίσει και επίσημα η Ελληνική πολιτεία.
Σε κάθε περίπτωση οι Κινηματογραφικές Λέσχες λειτουργώντας μακριά από εμπορικούς κανόνες, στηριζόμενες αποκλειστικά στην αγάπη των μελών της, συμβάλουν ουσιαστικά και αποτελούν τους μοναδικούς πυρήνες γνωριμίας με την αισθητική και την τεχνική του κινηματογράφου. Για τον λόγο αυτό παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. συνεχίζει και φέτος την οικονομική στήριξη καλύπτοντας το κόστος για την ενοικίαση των ταινιών.
Στο πλαίσιο των φετινών προβολών την Παρασκευή 25 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις Κινηματογραφικές Λέσχες «Αρχιλόχου» και ΝΗΡΕΑ αντίστοιχα, θα φιλοξενηθεί η καταπληκτική ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα «ΑΠ΄ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΑ» παρουσία του δημιουργού της με τον οποίο, μετά το τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γεώργιου Δεδρινού, ενώ εκτός από την σκηνοθεσία ο Σωτήρης Γκορίτσα υπογράφει και το σενάριο και στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά από τον χώρο των δημόσιων νοσοκομείων. Μια σάτιρα που στο βάθος της είναι μια ηθική διαμαρτυρία απέναντι σε ένα σύστημα υγείας που κάποιες φορές αποδεικνύεται πιο άρρωστο από τους αρρώστους που θέλει να θεραπεύσει».

Η Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.
Άννα Κάγκανη – Κορτιάνου

Αν είχαν φροντίσει πολιτικοί σαν την κ. Α. Κάγκανη – Κορτιάνου να υπάρχει ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο, οι δραστηριότητες συλλόγων σαν τους εμπλεκόμενους που αναφέρονται και άλλους σε όλη την Πάρο θα ήταν τόσες και τέτοιου επιπέδου, που η «πώληση πολιτικής πραμάτειας με το δήθεν πολιτιστικό έργο που επιτελείται» για μία προβολή ταινίας, θα ήταν φανερά καταγέλαστη προσπάθεια. Δυστυχώς, φρόντισαν οι ίδιοι να υπάρχει πολιτιστική «φτώχεια» τον χειμώνα (εμείς λέμε και το καλοκαίρι), παρά τις κοπιώδεις προσπάθειες των αγωνιζόμενων μελών των πολιτιστικών συλλόγων. Έτσι, με τόσο χαμηλά τον πύχη, η κάθε κ. Α. Κάγκανη – Κορτιάνου το «τόσο», το κάνει «τόοοοοοοοοσο».

Παρά τα παραπάνω, εμείς καλούμε τους φίλους του κινηματογράφου να συμμετέχουν στις προβολές και να μιλήσουν με τον σκηνοθέτη. Να του πουν και κανένα «μπράβο» διότι στην εποχή μας και ειδικά στην χώρα μας, το να μπορείς να κάνεις κινηματογράφο είναι άθλος. Άλλες κυρίες «Κάγκανες» έχουν φροντίσει σε εθνικό επίπεδο και γι’ αυτό.