«Μνημονιακός» και με τη βούλα ο Δήμαρχος Πάρου Χρ. Βλαχογιάννης. Έφαγε «κράξιμο» στο γραφείο του

ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Παρακολουθείτε ογκώδη – για την Πάρο – πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην μνημονική πολιτική που πραγματοποιήθηκε από πολίτες όλων των ηλικιών στις 17 Νοεμβρίου 2011, την ημέρα της επετείου για το «Πολυτεχνείου 1973». Οι διαμαρτυρόμενοι διαδήλωσαν στο Δημαρχείο Πάρου «κράζοντας» τη μνημονιακή δημοτική αρχή, ως ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ.
Ο Χρ. Βλαχογιάννης που τον βλέπετε στο βίντεο αμήχανο, και στου οποίου το γραφείο έφτασε η διαδήλωση, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το χιούμορ που έκανε μέχρι πριν λίγες ημέρες, θα του έβγαινε ξινό!!!
(Λήψη: Σ. Καστρουνής)

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ:

Στις 11 Νοεμβρίου 2011 πολίτες της Πάρου παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου και ζήτησαν από τη διοίκηση του Δήμου να τους συνδράμει στην προσπάθεια αντίδρασης ενάντια στα «χαράτσια» της κυβέρνησης Παπανδρέου. Πολλοί εκπρόσωποι κοινωνικών ομάδων δήλωσαν ότι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τα «χαράτσια», ούτε καν το ρεύμα πια.

Ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης τους «απάντησε» με τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο υπουργός οικονομίας Ευ. Βενιζέλος και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, όταν κάποιος αντιδρά στην μνημονιακή πολιτική. Απάντησε στο αίτημα των κατοίκων αρνητικά. Το μόνο που δέχτηκε ήταν να εκδοθεί ένα ψήφισμα, δηλαδή ένα ακόμα χαρτί άνευ καμίας αξίας.

Την τακτική αυτή έχει χρησιμοποιήσει ο δήμαρχος Πάρου Χρ. Βλαχογιάννης κατά το πρόσφατο παρελθόν και άλλες φορές. Για τα αιτήματα των πολιτών όπως, την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων στο Κέντρο Υγείας, ακόμα και για την υπόθεση της ανεξέλεγκτης κατασκευής φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και ανεμογεννητριών κοντά σε οικείες.

Ο Χρ. Βλαχογιάννης ακολουθεί παρελκυστική πολιτική, δηλαδή στην αρχή δεν ασχολείται με τα θέματα και όταν από την «πίεση» των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης ή των πολιτών και των συλλόγων τους, σύρεται για να ασχοληθεί με ένα σοβαρό θέμα, αυτός δημιουργεί καθυστερήσεις, εκδίδει ανούσια χαρτιά διαμαρτυρίας κλπ. Ο κ. Χρ. Βλαχογιάννης προσδοκά στην κούραση των πολιτών, την απογοήτευση και την επιστροφή τους στον «καναπέ». Φαίνεται ότι δεν ήθελε να «στεναχωρεί» τους εκπροσώπους της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής, κάτι που συνεχίζει να κάνει.

Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 11/11 ο Χρ. Βλαχογιάννης έκανε χιούμορ, ρωτώντας τον επικεφαλής του συνδυασμού της μειοψηφίας Κ. Ροκονίδα: «Κώστα, με όσα λες, είναι σαν να υποστηρίζεις ότι εκπροσωπώ στην Πάρο το μνημόνιο…»
Ο Χρ. Βλαχογιάννης προσπαθούσε με το χιούμορ να ξορκίσει αυτό που έκανε με την συμπεριφορά του προς τους πολίτες.

 

«ΧΥΛΟΠΙΤΑ» από τα Παριανόπουλα,
στα «καλοπιάσματα» Χρ. Βλαχογιάννη

Η προσφορά:

Η αμηχανία και ο φόβος Βλαχογιάννη μεγάλος. Κατά τη διάρκεια της κόσμιας και δίκαιης διαμαρτυρίας, θέλησε να καλοπιάσει τα Παριανόπουλα που βρίσκονταν στην κεφαλή της πορείας. Έτσι, επιφόρτισε το σωματώδες μέλος της παράταξης του (με τον οποίο όλο και περισσότερο κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό) να τους προσφέρει γλυκά!;!
Οι μαθητές τα επέστρεψαν πάραυτα και λίγο μετά έστρεψαν την πλάτη τους και έφυγαν για να πάνε να διαδηλώσουν και στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ. Έθεσαν και υστερόγραφο με νόημα στον δήμαρχο φεύγοντας: «μην ησυχάσετε, θα ξανάρθουμε σύντομα!».

Η εππιστροφή: