Λαϊκή επιτροπή αντίδρασης στην Πάρο για το «χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Από τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» του δημοτικού συμβουλίου Πάρου δημοσιοποιήθηκε εχτές 14/11 ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε για τα συμπεράσματα και τις δράσεις που συμφωνήθηκαν σχετικά με το «χαράτσι» της κυβέρνησης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ύστερα από συνάντηση με φορείς που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/11 μετά από πρωτοβουλία της παράταξης. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοέμβρη συνάντηση μελών Δ.Σ. σωματείων εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενων, κινήσεων και μεμονωμένων  πολιτών με αφορμή το χαράτσι των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ζητούμενο ήταν  οι τρόποι οργανωμένης αντίστασης στο χαράτσι,  άρνησης  της πληρωμής του και αποτροπής του ενδεχόμενου να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος  στα σπίτια και τα καταστήματα συμπατριωτών μας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφωνήσαμε να κάνουμε το  πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός μαζικού κινήματος από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους
αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στο νησί μας , ώστε οργανωμένα  να αντιμετωπίσουμε τα δυσβάσταχτα αντιλαϊκά  μέτρα που έχουν επιβάλλει στη πλειοψηφία του λαού μας, κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, αλλά κι εκείνων που έρχονται από τη συγκυβέρνηση με την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και όχι μόνο.

Αποφασίσαμε τη δημιουργία της «Λαϊκής Επιτροπής» ώστε να οργανώσουμε την αντίδραση, την αντίσταση και την πάλη ενάντια στο χαράτσι των ακινήτων σήμερα και τον αγώνα για τα άλλα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας στη συνέχεια. Η «Λαϊκή Επιτροπή», αποτελείται από τους:

Αλιπράντη Απόστολο Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου, Ισιγώνη Μανώλη Δημοτικό Σύμβουλο, Καλακώνα Μένεγο επιχειρηματία , Καπούτσου Παρασκευή
Αντιπρόεδρο Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’θμιας Εκπ/σης Πάρου-Αντιπάρου, Λάβδα Βασίλη  μέλους Πρωτοβουλίας Πολιτών Πάρου, Μανούσο Στέλιο Πρόεδρο ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου, Μαλατέστα Θεόδωρο μέλους Πρωτοβουλίας Πολιτών Πάρου, Μαούνη Γιάννη Πολιτικό Μηχανικό μέλους του Συλλόγου Μηχανικών Πάρου , Μελανίτη Γεωργία Δικηγόρο, Παντελαίο Γιάννη Πρόεδρο του Συλλόγου Λογιστών Πάρου- Αντιπάρου, Παπανικολάου Γιώργο Πρόεδρο ΣΙΔΥΠΑ, Ροκονίδα Κώστα Δημοτικό Σύμβουλο, Χουλιάρα
Σωτήρη
Αρχιτέκτονα- Μηχανικό.

Η οργή και η αγανάκτηση μας πρέπει να  γίνει αγώνας μαζικός γιατί δεν έχουμε και δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους. Δεν μας ανήκουν τα χρέη τους γιατί  δεν «τα φάγαμε μαζί». Να τα πάρουν από αυτούς που τόσα χρόνια, τους φόρτωναν με ζεστό τσάμπα χρήμα και θέλουν τώρα να τους ξαναδώσουν.

Σας καλούμε  στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, πληρώνοντας μόνο ότι αντιστοιχεί στο υπόλοιπο του λογαριασμού της ΔΕΗ. Θα ακολουθήσουν άμεσα οδηγίες από την «Λαϊκή Επιτροπή» για το πώς γίνεται αυτό και πως θα οργανώσουμε το μέτωπο της αντίστασης. Καλούμε όλες τις παριανές και τους παριανούς σε συγκέντρωση ενημέρωσης – αντίστασης – διαμαρτυρίας τη Κυριακή 20-11-2011 ώρα 11.00 στην αίθουσα  «του Αρχίλοχου».