Ανκοίνωση της αντιπολίτευσης Δήμου Πάρου για τα «χαράτσια»

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου «Πάρος ΑΞΙΑ» με ανακοίνωση της που δημοσιοποιήθηκε εχθές 14/11 τοποθετήθηκε για την κινητοποίηση φορέων (πολιτικών και κοινωνικών) της Πάρου για την αντίδραση στα «χαράτσια» των λογαριασμών της ΔΕΗ. Τονίζεται ότι την Παρασκευή 11/11 είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου για το ίδιο θέμα. Η δημοτική αρχή Χρ. Βλαχογιάννη αρνήθηκε την προσφορά βοήθειας σε πολίτες και φορείς που ζήτησαν ο Δήμος Πάρου να υποστηρίξει νομικά, πολιτικά και ηθικά τις αντιδράσεις των πολιτών που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν. Η διοίκηση του δήμου απέρριψε τα αιτήματα με τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης «Πάρος ΑΞΙΑ» (επικεφαλής Γρ. Πρωτολάτη):


«Η Δημοτική Παράταξη  «Πάρος – ΑΞΙΑ» χαιρετίζει τη χθεσινή συνάντηση – πρωτοβουλία των πολιτών του νησιού μας, φορέων και συλλόγων, με θέμα τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής, με στόχο την αντίδραση για τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους συμπολίτες μας αδυνατούν να πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος των ακινήτων.

Η Δημοτική Παράταξη «Πάρος – ΑΞΙΑ» αναγνωρίζοντας το πρόβλημα πρότεινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Νοεμβρίου να υπάρξει από την πλευρά του Δήμου νομική υπεράσπιση όσων πλήττονται από το μέτρο. Αυτό, να γίνει είτε με τη στήριξη της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, είτε με την ανάθεση της υπόθεσης και σε άλλο νομικό δωρεάν.

Ακόμα, η Δημοτική Παράταξη «Πάρος – ΑΞΙΑ» πρότεινε τάχιστα ο Δήμος μας να αναπτύξει ως Καλλικρατικός Δήμος  προνοιακές δομές και Ταμείο Αλληλεγγύης απλώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο «δίχτυ» προστασίας υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά συμπολιτών  μας και όσων πραγματικά  πλήττονται από την οικονομική κρίση».