Η Πρωτοβουλία Πολιτών Πάρου βάζει ερώτημα στην διοίκηση Βλαχογιάννη, του δήμου Πάρου

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Πάρου είναι ένας φορέας που δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις  διαμαρτυρίας των τελευταίων μηνών στην πλατεία Μαντώς Μαυρογένους στην Πάρο. Με ανακοίνωση τους γνωστοποίησαν αίτημα που υπέβαλαν προς τον Δήμο της Πάρου να μιμηθεί άλλους δήμους οι οποίοι ανέλαβαν να συμπαρασταθούν στους πολίτες τους, εναντίον των «χαρατσιών» που έχει επιβάλλει η πολιτική της Κυβέρνησης. Το αίτημα έχει κατατεθεί, αλλά απάντηση του δημάρχου Πάρου δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα.
Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης της «Πρωτοβουλίας»:
«Η Κυβέρνηση της Τρόικας και των παγκόσμιων τοκογλύφων ,οδηγεί την Ελληνική  Κοινωνία σε απόγνωση. Με προκλητικό τρόπο εκβιάζει όλους τους πολίτες  αδιακρίτως, ότι η μη πληρωμή του απαράδεκτου χαρατσιού στα ακίνητα, μέσου του λογαριασμού της ΔΕΗ, συνεπάγεται διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Καλούμε όλους τους φορείς και  Συλλόγους του Νησιού μας, σε συντονισμένη δράση εναντίον της καταβολής του προστίμου στο δικαίωμα της κατοικίας.

Καλούμε τον Δήμο Πάρου…

…να αναλάβει χωρίς καθυστέρηση  τον συντονισμό των δράσεων και την δημιουργία μηχανισμών πολιτικής και νομικής υπεράσπισης όλων των Δημοτών που θα αρνηθούν ή θα αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι.

Ανάλογες δράσεις έχουν  ήδη δρομολογηθεί  από άλλους Δήμους της χώρας πού ανταποκρίθηκαν με επάρκεια στο θεσμικό τους ρόλο και στα κελεύσματα της κοινωνίας, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν αποτελούν το μακρύ χέρι μιας ανεπιθύμητης και αντιλαϊκής κεντρικής διοίκησης».
31-10-2011