Αστραπιαίες εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας

Απαντώντας στην αιφνιδιαστική – και ανεξήγητη για το εθνικό όφελος – απόφαση Γ. Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ο Α. Σαμαράς επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του εξηγήσει ότι το κόμμα του δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστεί η εξαγγελία Παπανδρέου. Η ΝΔ εκτιμά ότι, αν μπει η χώρα στην διαδικασία δημοψηφίσματος υπό τους όρους που περιέγραψε ο Πρωθυπουργός, θέτει θέμα κινδύνου της ύπαρξης της χώρας στο ευρώ, γεγονός που εκτιμάται ως καταστροφική εξέλιξη για την χώρα.

Προφανώς ο κ. Σαμαράς διατύπωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια την απειλή ότι θα παραιτηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, όλοι οι βουλευτές, προκειμένου να προκληθούν αναγκάστηκα εκλογές. Σημειώνουμε ότι  αύριο ο κ. Σαμαράς έχει προγραμματισμένη συνάντηση με την κοινοβουλευτική του ομάδα του κόμματος του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προφανώς θα μεταφέρει τις απόψεις και προθέσεις Σαμαρά στον Πρωθυπουργό, ο οποίος στα επόμενα λεπτά ή ώρες θα πρέπει αναπόδραστα να αντιδράσει εντός 24ώρου.

Σχόλιο του ιστότοπου μας: Είτε θα «σηκώσει το γάντι» οπότε θα έχουμε «δόλια πολιτική απόδραση» Παπανδρέου με εκλογές, είτε θα υπαναχωρήσει για το δημοψήφισμα, οπότε και πάλι εκλογές λίγο αργότερα, αλλά μέσω ενός νέου προσωπικού πολιτικού διασυρμού του.

Υπάρχει και άλλα λύση για τον ίδιο: παραίτηση από τα καθήκοντα του με ομολογία ότι απέτυχε και ανάδειξη νέου επικεφαλής κυβέρνησης ή και νέου κυβερνητικού σχήματος. Με εκλογές ή και χωρίς για εκείνους που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση μας «σώζει»και συνεπώς πρέπει να συνεχίσει το έργο της.
Τέλος, σημειώνουμε ότι σήμερα 01/11 οι «πολιτικοί σύμμαχοι» Παπανδρέου στην Ευρώπη «τραβούν τα μαλλιά τους» με την απόφαση για δημοψήφισμα (απλά δεν ξέρουμε αν παίζουν θέατρο ή το εννοούν όλοι ή κάποιοι από αυτούς), ενώ από το πρωί, στα χρηματιστήρια του πλανήτη κάποιοι «κλαίνε», αλλά κάποιοι άλλοι «γελάνε με την καρδιά τους». Όποιοι είχαν «μαντέψει» την πολιτική κίνηση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, σήμερα έχουν «ξεκαρδιστεί στα γέλια».
Όποιοι απλά θέλουν να ζήσουν ως άνθρωποι στην Ελλάδα, μπαίνουμε σε ακόμη μεγαλύτερες ταλαιπωρίες.

Κ. Δραγάτης