Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εργαζόμενων στην Σύρο. Αντιδράσεις φορέων

Για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε υπηρεσίες του δημοσίου στη Σύρο, τις τελευταίες ημέρες δημοσιοποιήθηκαν ανακοινώσεις συνδυασμών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζεται από το ΚΚΕ, αλλά και τοπικών κομματικών οργανώσεων όπως του Συνασπισμού Σύρου – Μυκόνου. Ακολουθούν τα σχετικά κείμενα:


1) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου.
Για τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον Δήμο Σύρου Ερμούπολης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων τόσο στις περιφερειακές ενότητες Κυκλάδων (πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κυκλάδων) όσο και στο Δήμο Σύρου  – Ερμούπολης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (Νότιο Αιγαίο). Αυτό το νόημα είχε και η επιτόπου παρουσία της επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Λ. Καφαντάρη την Παρασκευή στις 14 Οκτώβρη στους χώρους των κινητοποιήσεων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου ήδη πριν τις τελευταίες εκλογές για την τοπική διοίκηση, είχε εκφράσει όλη την αλήθεια στους εργαζόμενους για τους  πραγματικούς στόχους του «Καλλικράτη» αλλά και της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι, με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, αλλά ουσιαστικά εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης υπερκερδών, κυβέρνηση   – Ευρωπαϊκή Ένωση και μεγάλο κεφάλαιο, επιτίθενται στους εργαζόμενους με αποκλειστικό στόχο να εξασφαλίσουν τα κέρδη του κεφαλαίου, των τραπεζών και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ομίλων. Σε αυτή τους την επιχείρηση είχαν και έχουν την στήριξη των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που ορκίζονται την πολιτική της “ανταγωνιστικότητας” και της «επιχειρηματικότητας», ανεξάρτητα αν μετά παρουσιάζονται ως «αθώοι του αίματος» υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων μας. Πρώτα ψηφίζουν τα δεσμά των εργαζομένων (συνθήκες, νόμοι κ.λ.π. και μετά «διαμαρτύρονται» για τις συνέπειες!

Απαρέγκλιτη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου είναι ότι, μόνο ο οργανωμένος αγώνας μέσα στους χώρους δουλειάς, στα Σωματεία και στις λαϊκές επιτροπές, απέναντι στην εξουσία των μονοπωλίων και των κομμάτων που τη στηρίζουν, μπορεί πραγματικά να δώσει διέξοδο υπέρ του λαού. Η διέξοδος αυτή δεν μπορεί παρά να στοχεύει να απολαύσουν οι εργαζόμενοι, τον πλούτο που παράγουν καθιστώντας επίκαιρη όσο ποτέ την πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος για Λαϊκή Οικονομία – Λαϊκή Εξουσία, με κοινωνικοποιημένα τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό, με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Σε αυτή την κατεύθυνση, η ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής, καθώς και των κομμάτων που την στηρίζουν είναι απαραίτητη προϋπόθεση!

Η κλιμάκωση του αγώνα είναι μονόδρομος. Είναι στο χέρι μας οι θυσίες που κάνουμε να πιάσουν τόπο! Έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στο δίκιο και την δύναμη των εργαζομένων, θα είμαστε αγωνιστικά μαζί με τους εργαζόμενους στο Νότιο Αιγαίο, θέτοντας άμεσα ζήτημα να πάρει απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Νότιου Αιγαίου για έμπρακτη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, για την απόσυρση του πολύ – νόμου λαιμητόμος αλλά και του συνόλου των αντεργατικών νόμων!

2) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ Σύρου – Μυκόνου
Στον “μονόδρομο” τους … μόνο ένας δρόμος υπάρχει.

Οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, με καταλήψεις και απεργίες, σε υπηρεσίες του νησιού μας δηλώνουν την πλήρη και σθεναρή αντίθεση των εργαζομένων στην κυβερνητική μνημονιακή πολιτική και το εξυφαινόμενο ξεπούλημα της εθνικής μας κυριαρχίας. Την ίδια στιγμή, γίνονται η αφορμή για να αποκαλυφθεί η γύμνια των αιρετών ηγετών Α΄ και Β΄ Βαθμού, οι οποίοι αντί να εκπροσωπούν τους πολίτες που τους εξέλεξαν και να στηρίζουν έμπρακτα τους δίκαιους αγώνες τους, εμφανίζονται εξαιρετικά κατώτεροι των περιστάσεων και ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι ομιλούν περί συναινέσεων και μονόδρομων και επιπλέον επισείουν αήθεις απειλές εισαγγελικών παρεμβάσεων ή μεταφοράς αρμοδιοτήτων σε πιο «υπάκουες» υπηρεσίες.

Στους πλαστούς μονόδρομους των μνημονίων και των εκχωρήσεων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μοναδική απάντηση και μοναδικό όπλο στην ιδιότυπη αυτή μάχη, είναι ο μονόδρομος της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, της ανατροπής αυτής της καταστροφικής και αδιέξοδης -για το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου- πολιτικής. Σε αυτή τη συγκυρία, η Πολιτική Κίνηση του Συνασπισμού Σύρου-Μυκόνου αποφάσισε την 28η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής στους αγωνιστές του ΄40 για εθνική ανεξαρτησία, να καταθέσει, στις 11 το πρωί, στεφάνι στην προτομή του αγωνιστή-σύμβολο αντιδικτατορικής δράσης Σπύρου Μουστακλή, βροντοφωνάζοντας ένα ηχηρό αδιαπραγμάτευτο ΟΧΙ σε όσους ντόπιους ή ξένους παζαρεύουν «στις αρένες του κόσμου» την εθνική μας κυριαρχία, κουρελιάζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και το Σύνταγμα, αποδέχονται εισβολείς επιτρόπους,  απαξιώνουν στην πράξη τη λαϊκή κυριαρχία, αποφασίζοντας για μας και για τις γενιές που θά ‘ρθουν … χωρίς εμάς.
Π.Κ. Συνασπισμού Σύρου-Μυκόνου