Νέα ανακοίνωση αντιπεριφερειάρχη Γ. Πουσσαίου για την κατάργηση της παρέλασης

Η άποψη που επικρατεί στην Σύρο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων είναι ότι ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Πουσσαίος κατάργησε την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ερμούπολη, προκειμένου να διευκολύνει τους τοπικούς πολιτικούς, ώστε να μην παραστούν και έτσι, να μην υποστούν τις αποδοκιμασίες οργανωμένων και μη οργανωμένων πολιτών. Η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων που συμμετείχαν τις τελευταίες ημέρες στις κινητοποιήσεις της Σύρου σε ανακοίνωση τους μιλούν για απόφαση με την οποία «δραπέτευσαν» οι πολιτικοί.
Όλο αυτό το κλίμα ανάγκασε σήμερα τον αντιπεριφερειάρχη Γ, Πουσσαίο να επανέλθει στο θέμα και να προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίτια που τον οδήγησαν στην απόφαση κατάργησης της παρέλασης για εφέτος. Στο κείμενο προσθέτει και τον δήμαρχο Σύρου κ. Δεκαβάλλα σε εκείνους που συμφώνησαν στην κατάργηση της παρέλασης, σε μία προσπάθεια να διαμοιραστούν οι ευθύνες και να επιβεβαιωθούν τα αίτια για την απόφαση. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Σχετικά με τη ματαίωση της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματική εικόνα, υπενθυμίζουμε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες υπό κατάληψη. Μέχρι και αυτήν τη στιγμή, παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης με τον οποίο  η στενή συνεργασία για την προετοιμασία της παρέλασης είναι απολύτως απαραίτητη. Αδυνατούμε πλήρως να ασκήσουμε τα καθήκοντα μας ως Περιφέρεια. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, εκδόθηκε η ανακοίνωση της 25ης Οκτωβρίου 2011 για την ματαίωση της παρέλασης, αφού οι εργαζόμενοι αρνούντο να συμμετέχουν στην διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Τη δραματική εικόνα περιέγραψε και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, εκφράζοντας τις έντονες επιφυλάξεις του γύρω από το θέμα του σωρού των απορριμμάτων που υπάρχουν όχι μόνο στους δρόμους αλλά και γύρω από τα μνημεία. Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο κ. Δεκαβάλλας, εάν τραβηχτεί μία φωτογραφία κατάθεσης στεφάνων δίπλα σε σωρούς σκουπιδιών, η Σύρος κινδυνεύει να δυσφημιστεί όχι μόνο Πανελλαδικά αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, μέσω του διαδικτύου. Κάτι τέτοιο χωρίς αμφιβολία θα αποτελούσε προσβολή για την ιστορική μας μνήμη. Θα αποδώσουμε τις πρέπουσες  τιμές  στους ηρωικά πεσόντες παραβρισκόμενοι στην δοξολογία και στην επιμνημόσυνη δέηση.

Μετά τα ανωτέρω, και με λύπη μας αναγκαζόμαστε να ματαιώσουμε μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων για λόγους που δεν οφείλονται  στη δική μας θέληση αλλά στους λόγους τους οποίους προαναφέραμε».