Ο Γερμανός πρέσβης ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των εργαζομένων στο Νότιο Αιγαίο;

Ο Γ. Μαχαιρίδης (αριστερά) με τον Γερμάνο πρέσβη (δεξιά)

Ακολουθεί δελτίο τύπου της διοίκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα 13/10 για να πληροφορήσει τα ΜΜΕ και δι’ αυτών, τους πολίτες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου σχετικά με συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδης  με τον Γερμανό πρέσβη στην Σύρο.

Πριν το σχετικό δελτίο τύπου, οφείλουμε να διατυπώσουμε δύο παρατηρήσεις α) σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο δελτίου τύπου, ο κ. Μαχαιρίδης δεν αξιοποίησε την συνάντηση για δουλείες (εντάξει, μίλησαν και για τον τουρισμό), όσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, β) ενώ στο δελτίο τύπου γίνεται λόγος για εκείνα που είπε ο περιφερειάρχης κ. Μαχαιρίδης στον Γερμανό πρέσβη για τα προβλήματα των εργαζομένων (γιατί άραγε; τι μπορεί να κάνει ο Γερμανός πρέσβης για τα «ζόρια» των Ελλήνων εργαζόμενων
και με ποια αρμοδιότητα;
), δεν γίνεται πουθενά λόγος για το ότι εργαζόμενοι της Σύρου συναντήθηκαν με τον Γερμανό πρέσβη για να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους έναντι της πολιτικής που ασκεί η Γερμανία στην υπόθεση των οικονομικών της χώρας μας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Γερμανό Πρέσβη
«Με τον Γερμανό Πρέσβη Roland Wegener, συναντήθηκε σήμερα 13/10 στη Σύρο ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, παρουσία και του  Επίτιμου Πρόξενου της Γερμανίας στη Σύρο, Νίκου Γάσπαρη. Πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση αναφορικά με θέματα γενικού ενδιαφέροντος και ειδικά για τον τουρισμό και για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στα νησιά.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Wegener για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, παραθέτοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι τόσο του δημόσιου όσο και το ιδιωτικού τομέα. Ο κ. Μαχαιρίδης ανέλυσε στον Γερμανό Πρέσβη τα στοιχεία αναφορικά με την πορεία του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο, ενώ από την πλευρά του ο Πρέσβης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η χώρα του, προκειμένου να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

Ο κ. Wegener ξεκαθάρισε πως η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και την προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση, η οποία θα απαιτήσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ευρώπη θα συμπαρασταθεί στην Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΑΣ: Αν ο Γερμανός πρέσβης βρέθηκε στην Σύρο για λόγους που αφορούν ή τις διακοπές του (τέτοια εποχή;) ή για κάποια ειδική εκδήλωση που είχε προγραμματίσει το προξενείο στην Σύρο, τότε καλώς. Αν ο λόγος επίσκεψης του Γερμανού στην Σύρο ήταν η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, τότε συγνώμη, αλλά το δελτίο τύπου δεν μας λέει όλη την αλήθεια γα το τι ακριβώς συζητήθηκε στην συνάντηση και για ποια θέματα…