Δένουν τα πλοία για απεργία από τις 6 π.μ της Δευτέρας 17 μέχρι και τις 6 π.μ της Τετάρτης 19/10 και βλέπουμε!

 

 

 

Ενώ για τις 19 Οκτωβρίου υπάρχει η πανελαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τουλάχιστον τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και την Τρίτη 18 του μηνός τα πλοία όλων των κατηγοριών, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 48ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία. Η απεργία θα αρχίσει στις 06.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα λήξει στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της ΠΝΟ  Γ. Χαλά, η συνομοσπονδία θα συνεδριάσει μία ημέρα πριν από τη λήξη της απεργίας, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφασίσει πότε θα γίνει η νέα 48ωρη.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου η ΠΝΟ απέστειλε εξώδικο στα αρμόδια υπουργεία, προειδοποιώντας ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα βασικά αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στις κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις των Ελλήνων ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, και προσδιορίζει ως αιτία των δεινών την υπαγωγή της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης-Τρόικα και τον Εφαρμοστικό Νόμο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

Η συνομοσπονδία των ναυτικών ζητεί τη διατήρηση του ΝΑΤ με συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό, καθώς και διατήρηση των εφάπαξ παροχών, όπως αυτά χορηγούνται σήμερα. Επίσης, αξιώνει διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών, αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και καταπολέμηση της ανεργίας.

Επιπλέον, ζητεί νέες διαπραγματεύσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπου οι αποδοχές των ναυτικών έχουν καθηλωθεί στα επίπεδα του 2010 και διατήρηση του ΕΛΟΕΝ (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών) ως αυτοτελούς φορέα ιδιωτικού δικαίου, με χρηματικούς πόρους από εισφορές πλοιοκτητών και ναυτικών.
(ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)