Ο Κόκκινος διαμαρτύρεται για τις διαδικασίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Από τον συνδυασμό της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου με επικεφαλής τον κ. Χ. Κόκκινο «Νέα Εποχή για τα νησιά μας» (πρόσκειται στη ΝΔ) δημοσιοποιήθηκε εχθές 26/9 ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλονται οι διαδικασίες που ακολουθεί η διοίκηση Μαχαιρίδη στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

1) Απουσιάζουν θέματα που με επιστολή τους ζήτησαν περιφερειακοί σύμβουλοι να συζητηθούν και απασχολούν άμεσα την κοινωνία μας, όπως:

  • Η λειτουργία του ναυπηγείου ΝΕΩΡΙΟΥ ΣΥΡΟΥ.
  • Η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης.
  • Τα προβλήματα της Παιδείας (υπολειτουργία Πανεπιστημίου Αιγαίου, Α.Σ.Τ.Ε.Ρ., απουσία βιβλίων και εκπαιδευτικών στην Α/βάθμια και Β/θμια εκπαίδευση.
  • Η σύνθετη τουριστική κατοικία.

2) Απουσιάζει από την ημερήσια διάταξη η έγκριση των πρακτικών  των προηγούμενων συνεδριάσεων (θέμα που ψηφίζεται πάντα ομόφωνα στο τέλος των συνεδριάσεων).
3) Από την άλλη πλευρά παρατηρείται επανάληψη θεμάτων που δεν συζητούνται ή δεν ολοκληρώνεται ποτέ η συζήτησή τους, όπως:

  • Η Εκλογή Συμπαραστάτη του
  • Πολίτη και της Επιχείρησης, που εισάγεται στην ημερήσια διάταξη για όγδοη (8η) φορά και συμπτωματικά δεν συζητείται!!!

4) Το ίδιο ισχύει και με την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης που έπρεπε να συσταθεί – όπως ρητά προβλέπει ο «Καλλικράτης» – από το πρώτο τρίμηνο της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Καλούμε την πλειοψηφία και θέτουμε προ των ευθυνών τους τον κ. Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητώντας τους να εξετάσουν θετικά την καλόπιστη πρότασή μας που στόχο έχει το Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι πρωταγωνιστής και όχι ουραγός των εξελίξεων».