Έμεινε από μελάνι το ΚΕΠΥΟ, λέει ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Βρούτσης. Και βγάζεις και ανακοίνωση, λέμε εμείς; Άσε τους χωρίς…

Από το γραφείο του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτή τομέα οικονομικών κ. Γ. Βρούτση, δημοσιοποιήθηκε ερώτηση που υπέβαλε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 27/9. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

Θέμα: «Χωρίς μελάνι εκτύπωσης το ΚΕΠΥΟ»

Ενώ η Ελλάδα και οι Έλληνες υποβάλλονται σε πρωτόγνωρες και επώδυνες θυσίες, η κυβερνητική πρακτική κινείται στη σφαίρα της αδράνειας και της ολιγωρίας. Πιο συγκεκριμένα, εδώ και δέκα μέρες, το κέντρο εκτύπωσης του υπουργείου Οικονομικών, στο ΚΕΠΥΟ, έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα καθώς παρατηρείται έλλειψη σε μελάνι εκτύπωσης. Δηλαδή, δεν πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες από το νόμο εκδόσεις πολυεκκαθαριστικών και εκκαθαρίσεων φορολογικών δηλώσεων, επειδή η υπηρεσία δεν διαθέτει μελάνι.

Επειδή, η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη έχει φρενάρει την είσπραξη των εσόδων, αλλά και την επιστροφή των φόρων. Επειδή, η συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας και απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
ΕΡΩΤAΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1.
Σε ποιους λόγους οφείλεται η έλλειψη σε μελάνι εκτύπωσης του ΚΕΠΥΟ ;
2. Έχει γνώση ο Υπουργός της κατάστασης ;
3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο, ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΕΠΥΟ;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Βρούτσης
Βουλευτής Κυκλάδων