ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ: Παλεύοντας με το θηρίο της γραφειοκρατείας (επιστολή διαμαρτυρία)

Τις εντυπώσεις του από την επικοινωνία με το δημόσιο για τις ανάγκες πρόσθετης πιστοποίησης του Ναυτικού Ομίλου Αντιπάρου (ΝΟΑ) περιγράφει σε επιστολή του ο γραμματέας του συλλόγου Γ. Τριαντάφυλλος, εκφράζοντας παράλληλα τη διαμαρτυρία του. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι τίποτα τελικά δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο  στη χώρα μας. Με μεγάλα λόγια και υποσχέσεις ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών ο συντοπίτης μας  κύριος Ραγκούσης και του έβαλε δίπλα και τον  hi-teck  τίτλο – ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης. Πολλοί  πίστεψαν –και ένας από αυτούς και εγώ- ότι θα λιγοστέψει λίγο αυτή η τεράστια γραφειοκρατία και ότι το κράτος θα αρχίσει σιγά-σιγά να εξυπηρετεί γρήγορα τους πολίτες αυτής της χώρας.

Πριν  λίγες μέρες χρειάστηκε να επικοινωνήσω σαν γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου με το Πρωτοδικείο Σύρου για ένα απλό πιστοποιητικό εγγραφής του Ναυτικού Ομίλου Αντιπάρου, στο οικείο Πρωτοδικείο, το οποίο μας ζητήθηκε με άλλα 20!!!!! έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις, για την εγγραφή και αναγνώριση  του Ν.Ο.Α. σαν αθλητικό σωματείο, από την ΓενικήΓραμματεία Αθλητισμού στα πλαίσια του νέου Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού.

Επισκέπτομαι την ιστοσελίδα του Πρωτοδικείου, βρίσκω την φόρμα μιας απλής αίτησης την συμπληρώνω και επικοινωνώ τηλεφωνικά με την συμπαθέστατη και ευγενικότατη γραμματέα του Πρωτοδικείου η οποία με προσγειώνει σε 2 δευτερόλεπτα, λέγοντας μου ότι δεν μπορώ να λάβω ηλεκτρονικά την βεβαίωση γιατί,  για την αίτηση μας πρέπει να πληρώσουμε το αστρονομικό ποσό των 1.50 ευρώ!!! για κάποια 3 μεγαρόσημα των 0.50 ευρώ, αν κατάλαβα καλά. Έτσι, θα έπρεπε να πάρουμε την βεβαίωση με επίσκεψη μας στην Σύρο, ή ακολουθώντας τις οδηγίες της Γραμματέας, θα πρέπει να στείλουμε με courier την αίτηση εσωκλείοντας 1.50 ευρώ και θα μας αποσταλεί πάλι με courier η περιβόητη βεβαίωση (το κόστος υπολογίζω θα είναι 25-30 ευρώ!!!!) και βέβαια η όληδιαδικασία θα μας πάρει και 6-7 ημέρες.
Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του 2011.
ΑΧ!!!  ΑΥΤΗ Η  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ … ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  ΜΑΣ».
Ευχαριστώ και εύχομαι ολόψυχα
«και μη  χειρότερα»
Τριαντάφυλλος Γιάννης
Αντίπαρος  19/09/2011