Το αστυνομικό δελτίο με αρχαία στην Πάρο και ναρκωτικά στη Σύρο

Από τα κατασχεθέντα

Από την αστυνομική διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώθηκε η δραστηριότητα των ανδρών της στα νησιά μας κατά το τελευταίο διάστημα. Ακολουθούν τα στοιχεία:
1) Συνελήφθη στην Πάρο αλλοδαπός για κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
Κατασχέθηκαν πέντε μαρμάρινα αντικείμενα.

Συνελήφθη στις 6-9-2011 στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου ένας αλλοδαπός υπήκοος Γερμανίας ετών 66, κατηγορούμενος για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία αρχαιοτήτων και της εν γένει της πολιτιστικής κληρονομίας». Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ενεργήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού στην οικία όπου διαμένει ο 66 χρόνος αλλοδαπός, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ένα (1) μαρμάρινο αντικείμενο κολουροκωνικού σχήματος.
-Ένα (1) ιγδίο με τέσσερεις ημικωνικές αποφύσεις στις πλευρές.
-Ένα μαρμάρινο αντικείμενο κωνικού σχήματος.
-Ένα τμήμα μαρμάρινου αντικειμένου πιθανό γούρνας
-Μία κυκλική γούρνα.

Όλα τα παραπάνω αντικείμενα εμπίπτουν, σύμφωνα με εκτίμηση εκπροσώπου της αρχαιολογίας στις διατάξεις του Νόμου περί προστασίας  αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομίας. Ο συλληφθείς με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Σύρου.

2) Κατάσχεση 56 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη στις 6-9-2011 στην Ερμούπολη Σύρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης, ένας ημεδαπός ετών 40, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα στις 6-9-2011 το απόγευμα, σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε να κατέχει πάνω του δύο τσιγαριλίκια  με ακατέργαστη κάνναβη  βάρους2,4 γραμμαρίων. Επίσης σε  έρευνα που έγινε στη οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρείς συσκευασίες που περιείχαν συνολικά ακατέργαστη κάνναβη  βάρους53,6 γραμμαρίων. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Σύρου.