Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ξανά τα προβλήματα του Νεωρίου Σύρου;

 

Ο Χ. Κόκκινος

Ο Χ. Κόκκινος επικεφαλής του συνδυασμού της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΝΔ), συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους Μ. Δαδάο και Γ. Παπαμανώλη, συναντήθηκε σήμερα 5.9.2011, στο ναυπηγείο ΝΕΩΡΙΟΝ Σύρου με εκπροσώπους της διοίκησης και τους εργαζομένους. Συζητήθηκαν τα προβλήματα βιωσιμότητας της μεγαλύτερης βιομηχανίας του Ν. Αιγαίου. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της παράταξης:

  • Πρόσφατα, υπήρξε προσωρινή διακοπή ηλεκτροδότησης της επιχείρησης από τη ΔΕΗ και εντός των ημερών απειλείται νέα διακοπή. Ο διαγωνισμός που θα έφερνε προς επισκευές δεξαμενές του Πολεμικού Ναυτικού, προϋπολογισμού3 εκ.€ και θα έδινε οικονομική «ανάσα» στην επιχείρηση, έχει παρουσιάσει εμπλοκή.
  • Το πρόστιμο που αφορά την σύμβαση των πυροσβεστικών σκαφών παραμένει και επιδεινώνει το πρόβλημα. Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση από την κυβέρνηση σε ανταγωνιστικό ναυπηγείο του λεκανοπεδίου.
  • Μετά τις παραπάνω δυσμενείς εξελίξεις στη λειτουργία του Ναυπηγείου, ο περιφερειακός συνδυασμός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και ζητά τη σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου με βασικό θέμα τη στήριξη της εύρυθμης λειτουργίας της μοναδικής ναυπηγικής βιομηχανίας στο Νότιο Αιγαίο, σε εφαρμογή της παραγράφου 3 του άρθρου 167 του Ν. 3870/2010. Το θέμα είχε απασχολήσει προ μηνών το περιφερειακό συμβούλιο, χωρίς ωστόσο η περιφερειακή αρχή και οι έχοντες την ευθύνη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Θυμίζουμε ότι στο ναυπηγείο απασχολούνται πεντακόσιοι (500) εργαζόμενοι και πιθανή διακοπή της λειτουργίας του θα τους οδηγήσει στη ανεργία και θα διασπάσει την κοινωνική συνοχή της Σύρου.